Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Mertens wint samen met partner Hsieh vierde slam in dubbelspel

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 28/01/2024 om 11:00 GMT+1

Elise Mertens en Hsieh Su-wei hebben in Melbourne de dubbelspeltitel bij de dames op hun naam geschreven. Het paar won van het Lets-Oekraiense duo Ostapenko/Kichenok. Voor Mertens is het haar vierde Grand Slam-overwinning en haar tweede in Melbourne. Voor veteraan Hsieh, die inmiddels 38 is, is dit haar zevende zege in een major.

Australian Open | Mertens wint samen met partner Hsieh vierde slam in dubbelspel

Met haar dubbelhandige forehand is Hsieh een vreemde eend in de bijt, maar ze is tactisch erg sterk. Op haar handige lobjes, passeerballen en enorme hoeken die ze kan maken, hebben maar weinig speelsters een antwoord.
Tijdens Wimbledon vorig jaar speelden Hsieh en Mertens nog tegen elkaar in de finale van het dubbelspel. Daarin was Hsieh samen met partner Barbora Strycova te sterk voor Mertens en Storm Hunter.
De overwinning in Melbourne betekent de vierde majorzge voor Mertens. Eerder won ze Wimbledon al een keer met Hsieh (2021) en twee keer was ze met niemand minder dan Aryna Sabalenka, de kersverse winnares in het enkelspel, de beste in Melbourne (2021) en in New York (US Open, 2019).

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie