Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | “Rafa gaat op het gravel weer zijn beste spel laten zien” – Corretja over Nadal

Friso Moison

Geupdate 08/01/2024 om 12:03 GMT+1

Rafael Nadal maakte bekend dat hij door een klein scheurtje in zijn heup niet mee kan doen aan de Australian Open. Een grote teleurstelling voor de Spanjaard, die net was teruggekeerd op de baan na een jaar blessureleed. Maar volgens Europsort-experts Alex Corretja en Barbara Schett kan Nadal nog steeds een succesvol seizoen hebben.

Brisbane International | Comeback Nadal eindigt in kwartfinale tegen Thompson

Nadal maakte afgelopen week in Brisbane zijn return en speelde sterk in zijn eerste twee partijen. De 22-voudig Grand Slam-winnaar versloeg voormalig US Open-kampioen Dominic Thiem en de Australiër Jason Kubler. In de kwartfinale verloor Nadal na een boeiende partij van Jordan Thompson en liep hij opnieuw een heupblessure op. Corretja gelooft dat zijn landgenoot terugkomt en dat de wedstrijden in Brisbane hem vertrouwen hebben gegeven.
“Het is zeker een terugval, maar wel eentje die kan gebeuren”, vertelt Corretja aan Eurosport. “Na zoveel maanden aan de zijlijn, is het logisch dat Rafa soms nog wat problemen heeft met zijn spieren. Het belangrijkste is dat het niet op dezelfde plek is als zijn vorige blessure. Dan zou het een stuk zorgelijker zijn. Als Rafa herstelt hiervan, hoeft deze blessure mentaal geen effect te hebben.”
Corretja, voormalig nummer twee van de wereld, gelooft dat het volledig fit zijn voor het gravelseizoen Nadals grootse doel is. “Hij realiseert dat zijn niveau weer aan het stijgen is. Nu moeten we hopen dat Nadal goed kan herstellen en weer mee kan doen aan de toernooien waar hij wil spelen. Ik denk dat op het gravel hij minder last heeft en het beste van zichzelf kan laten zien. We moeten zien wat er gebeurt, maar voor nu is het natuurlijk jammer.”
picture

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

Reactie Schett

Ook voormalig topspeelster Schett denkt dat Nadal zich nu volledig richt op het gravelseizoen, met daarnaast nog Paris 2024, wat plaatsvindt op Roland Garros. “Het nieuws van zijn blessure valt zwaar, helemaal met de kennis dat dit waarschijnlijk zijn laatste jaar is”, verklaart Schett aan Eurosport.
“We zien hem helaas niet terug op de Australian Open, maar hij wil wel weer fit worden voor de rest van het seizoen, vervolgt Schett. “We weten dat hij de nadruk legt op het gravelseizoen. Daar wil hij weer helemaal gezond zijn en zijn beste spel laten zien. Als hij ook nog aan de Spelen wil meedoen, moet hij ook zijn rust pakken.”
picture

AusOpen | Nadal raakt met harde forehand onbedoeld ballenkind bij het net

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie