Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Rune na lastige viersetter door naar tweede ronde - "Federers coach is geweldig"

Friso Moison

Geupdate 16/01/2024 om 10:14 GMT+1

Holger Rune heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. Het ging niet makkelijk voor de jonge Deen, maar uiteindelijk was hij sterker dan nummer 61 van de wereld Yoshihito Nishioka: 6-2, 4-6, 7-6 (3), 6-4. Na afloop was Rune vol lof over zijn nieuwe coach Severin Luthi.

Hoogtepunten Holger Rune - Yoshihito Nishioka - Australian Open

Rune kwam met veel vertrouwen richting het Grand Slam in Melbourne. De 20-jarige Deen haalde begin januari in Brisbane, zijn eerste toernooi van het jaar, meteen de finale. Daarnaast was er aan het eind van afgelopen seizoen het nieuws dat hij zijn samenwerking met coach Boris Becker ook dit jaar doorzet en ook nog hulp krijgt van Luthi, de voormalig coach van Roger Federer.
Dit vertrouwen was in het begin zeker terug te zien tegen Nishioka. Rune trok de eerste set in veertig minuten met 6-2 naar zich toe. Daarna begon zijn Japanse opponent beter te spelen. Nishioka brak de Deen in de tweede set en sleepte even later de set binnen. Beiden spelers bleven aan elkaar gewaagd, wat leidde tot een tiebreak in set drie die Rune in zijn voordeel besliste. In het laatste bedrijf had de pupil van Becker genoeg aan een break om de partij over de streep te trekken.

Federer

“Het is geweldig om Federers coach aan mijn zijde te hebben”, vertelt Rune in het interview op de baan. “Roger was mijn jeugdidool, dus het is mooi om een deel van hem in mijn team te hebben. Ik wil mijn team en de fans bedanken voor de support.”
Rune neemt het in de tweede ronde op tegen de 21-jarige Fransman Arthur Cazaux. Mocht hij doorkomen, dan staat er in de derde ronde mogelijk een ontmoeting met Tallon Griekspoor te wachten. Moet de Nederlander wel eerst winnen van het Franse talent Arthur Fils.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie