Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sabalenka voor het tweede jaar op rij in de finale na overwinning op Gauff

Friso Moison

Geupdate 25/01/2024 om 12:06 GMT+1

Aryna Sabalenka heeft zich voor het tweede jaar op rij geplaatst voor de finale van de Australian Open. De titelverdedigster in Melbourne was met haar dominante spel te sterk voor US Open-winnares Coco Gauff: 7-6 (2) 6-4. Hoewel Gauf goed weestand bood tegen de harde slagen van haar 25-jarige opponente, bleek Sabalenka op de belangrijke momenten toch net wat sterker.

Hoogtepunten Coco Gauff - Aryna Sabalenka - Australian Open

Sabalenka kreeg tegen Gauff voor het eerst dit toernooi echt serieuze tegenstand. De Belarussische bereikte zonder veel problemen de halve finale, maar Gauff, die afgelopen US Open-finale nog te sterk was voor Sabalenka, had met haar harde service een goed antwoord op het powerspel van de Australian Open-winnares van vorig jaar.
De 19-jarige Amerikaanse kwam goed terug van een break achterstand in de eerste set en een tiebreak moest het verschil maken. Maar in de tiebreak kwam de kracht van Sabalenka naar boven. Met een aantal rake klappen liep ze hard weg van Gauff en de 19-jarige Amerikaanse had nu even geen antwoord. Sabalenka denderde richting de tweede set.
picture

Australian Open | Sabalenka voor het tweede jaar op rij in de finale na overwinning op Gauff

Dubbele fouten

De twee speelsters bleven aan elkaar gewaagd in het vervolg. Alleen begon de service van Gauff wel te haperen in de tweede set. Door een aantal dubbele fouten kwam de druk erop bij de Amerikaanse. En bij een 4-4 stand wist Sabalenka door de opslag te komen van haar tegenstandster. Even werd het nog spannend, maar ze wist de partij uit te serveren.
Sabalenka heeft nu zonder setverlies de finale bereikt. Daar neemt ze het op tegen de winnares van de andere halve finale tussen Dayana Yastremska en Qinwen Zheng.
picture

Australian Open | “Ze doet me denken aan Serena Williams” – Cube lovend over Sabalenka

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie