Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Sam Schröder voor derde jaar op rij de beste - wint zesde Grand Slam

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 27/01/2024 om 10:10 GMT+1

Sam Schröder heeft voor het derde jaar op rij de Australian Open in het rolstoeltennis gewonnen. Schröder was in de finale eens niet te sterk voor Niels Vink, maar moest het opnemen tegen de in Melbourne debuterende Guy Sasson. Schröder speelde niet subliem, maar won wel: 6-3 6-3.

Australian Open | Sam Schröder voor derde jaar op rij de beste - wint zesde Grand Slam

Het gebeurde de laatste jaren nogal eens dat de finales een oranje onderonsje waren. Wellicht dient zich nu in de vorm van Sasson een nieuwe concurrent aan. Tijdens pas zijn tweede major bereikte hij direct de finale. En in die finale wist hij het Schröder best lastig te maken.
Schröder speelde zoals gezegd niet perfect, maar ook met 6-3 6-3 kun je kampioen worden. In zijn geval in Melbourne alweer voor de derde keer op rij. De teller gewonnen Grand Slams tikt nu de zes aan. De volgende uitdaging wordt het winnen van Roland Garros, want daar slaagde Schröder tot op heden niet in.
Wint hij ook Roland Garros? Dan is de Career Grand Slam compleet.
picture

Australian Open | De Groot verslaat Kamiji in spannende finale en evenaart record Esther Vergeer

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie