Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Shelton door zege op O’Connell weer dichterbij smeuïge ontmoeting met Djokovic

Friso Moison

Geupdate 17/01/2024 om 12:43 GMT+1

Een smeuïge ontmoeting tussen Novak Djokovic en het Amerikaanse talent Ben Shelton op de Australian Open komt steeds dichterbij. Shelton was met 6-4 1-6 6-3 7-6(5) te sterk voor de Australiër Christopher O’Connell en heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het toernooi in Melbourne. Djokovic en Shelton kunnen elkaar potentieel in de laatste zestien ontmoeten.

Hoogtepunten Christopher O'Connell - Ben Shelton - Australian Open

Sinds Djokovic tijdens de US Open zijn overwinning op Shelton vierde door het zegegebaar van de jonge Amerikaan – het opgangen van zijn telefoon – te imiteren, wordt er vol verwachting uitgekeken naar een nieuwe ontmoeting tussen de 21-jarige Amerikaan en de nummer één van de wereld. Zeker nadat de Serviër verklaarde dat Shelton zich tijdens de US Open “respectloos gedroeg.”
En met de winst van Shelton op O’Connell komt die ontmoeting weer een stap dichterbij. Shelton kende een aantal moeilijke momenten tegen de thuisspelende O’Connell, maar bleef koel op de belangrijke momenten. In de laatste set kwam de Amerikaan terug van een break om uiteindelijk de tiebreak, en daarmee de wedstrijd, in zijn voordeel te beslissen.
Maar voor de mogelijk spraakmakende ontmoeting in de achtste finales, speelt Shelton in de derde ronde tegen de altijd taaie Adrian Mannarino. De 35-jarige Fransman heeft met twee vijfsetters al flink wat games in de benen. Mocht het Amerikaanse servicekanon ook Mannarino verslaan en de kwartfinale bereiken, herhaalt hij zijn prestatie van vorig jaar.
picture

US Open | Djokovic viert finaleplaats door te juichen met imitatie signature move Shelton

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie