Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Swiatek scheert langs rand van de afgrond tegen oud-finaliste Collins

Friso Moison

Geupdate 18/01/2024 om 09:34 GMT+1

Iga Swiatek stond op de rand van uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open, maar de nummer één van de wereld wist haar partij tegen oud-finaliste Danielle Collins op wonderbaarlijke wijze toch eruit te slepen. De 22-jarige Poolse knokte zich terug van een 4-1 achterstand in de beslissende set om uiteindelijk 6-4 3-6 6-4 te winnen en zo zicht te houden op een eerste titel in Melbour

Hoogtepunten Iga Swiatek - Danielle Collins - Australian Open

“Geen idee hoe ik dit voor elkaar heb gekregen”, was de eerste reactie van de 22-jarige Swiatek na het matchpoint. “Met mijn hoofd was ik al op het vliegveld.” Het is ook zeker een klein wonder dat de Poolse nog in het toernooi zit. De Amerikaanse Collins, finaliste in 2022 nadat ze Swiatek in de halve finale had verslagen, leek met haar dominante spel hard op weg de als eerst geplaatste uit het toernooi te knikkeren.
Was het niet dat de voormalig nummer zeven de wereld haar 4-1 40-0 voorsprong in de laatste set helemaal uit handen gaf. Swiatek knokte zich op wonderbaarlijke wijze terug tot een 5-4 voorsprong en verschafte zichzelf wedstrijdpunten op de service van de 30-jarige Amerikaanse. De eerste twee wist Collins nog weg te werken, maar de derde kans was een prooi voor haar Poolse opponente.
picture

Australian Open | Mooi matchpoint van Swiatek na bijzondere comeback tegen Collins

Twee keer zo snel

Na de partij was Swiatek vol ongeloof. “Het voelde alsof ik het momentum had en uit het niets begon ze twee keer zo snel te spelen. Ik had daar een aantal games totaal geen antwoord op. Maar ik bleef op mezelf focussen en wist zo toch terug te komen.”
Na twee lastige Amerikaanse tegenstandsters voor Swiatek – in de eerste ronde speelde ze tegen oud-winnares Sofia Kenin – treft de Poolse met de ongeplaatste Tsjechische Linda Noskova in de derde ronde op papier een makkelijkere tegenstandster.
picture

Australian Open | Swiatek naar tweede ronde door tweesetter tegen Kenin

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie