Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Weer vroege exit voor Maria Sakkari - Verlies tegen Elina Avanesyan

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 17/01/2024 om 17:41 GMT+1

De Australian Open zit er alweer op voor Maria Sakkari. De als achtste geplaatste Griekse verloor in twee sets (4-6, 4-6) van Elina Avanesyan. Het betekende een nieuwe teleurstelling voor de topspeelster die grossiert in vroege uitschakelingen op Grand Slams.

Australian Open | Weer vroege exit voor Maria Sakkari - Verlies tegen Elina Avanesyan

Vooraf leek Avanesyan geen onmogelijke horde voor Sakkari. De Russische nummer 74 van de wereld neemt immers voor het eerst deel aan de Australian Open. Zowel in de eerste als tweede set was een break verschil voldoende voor Avanesyan die het nu in de derde ronde opneemt tegen de Oekraïense Marta Kostyuk.

Pijnlijke cijfers

De vroege uitschakeling maakt de cijfers van Sakkari op Grand Slams nog pijnlijker. In 2021 haalde ze de halve finale van zowel Roland Garros als de US Open.
In 2022 bereikte de Griekse net als in 2020 nog wel de vierde ronde van de Australian Open, haar beste prestatie in Melbourne. Daarna kwam ze op Grand Slams nooit meer verder dan de derde ronde.
picture

AusOpen | Slordige Sakkari weet opnieuw tweede week niet te bereiken

Achtste keer op rij

In haar laatste drie optredens voor de Australian Open kwam ze zelfs niet een keer voorbij de eerste ronde op Grand Slams. Bovendien is Sakkari nu al voor de achtste keer op rij uitgeschakeld in de eerste week.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie