Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Zieke Raducanu weer vroeg uitgeschakeld: Overgeven en bloeddruk meten op de baan

Tobias Kappelle

Geupdate 18/01/2024 om 15:59 GMT+1

Emma Raducanu is weer vroeg uitgeschakeld op een Grand Slam. De Britse verloor in de tweede ronde van de Australian Open met 6-4 4-6 6-4 van Yefan Wang, de nummer 94 van de wereld. Tijdens de wedstrijd had Raducanu last van ademhalingsproblemen, braakneigingen en liet ze zelfs haar bloeddruk testen.

Australian Open | Persconferentie Raducanu

Na afloop van de verloren partij gaf Raducanu op de persconferentie aan dat ze zich allesbehalve goed voelde op de baan. Al in de eerste set was te zien dat de Britse moeite had met ademhalen en later ging het van kwaad tot erger.
Wonderlijk genoeg herstelde Raducanu zich goed en pakte ze de tweede set. In de beslissende derde set ging het echter toch mis. Raducanu voelde zich naar eigen zeggen slap en misselijk en dus liet ze haar bloeddruk testen op de baan. Raducanu moest een aantal keer overgeven in haar mond en vertelde na afloop van de wedstrijd gebraakt te hebben.

Dramatische resultaten sinds US Open winst

De uitschakeling in de tweede ronde is het volgende teleurstellende resultaat voor Raducanu na haar sensationele debuutjaar. Raducanu werd in 2021 prof en haalde direct de vierde ronde op Wimbledon. Enkele maanden later zorgde Raducanu voor een daverende verrassing door op achttienjarige leeftijd de US Open te winnen.
Sindsdien zijn de goede resultaten echter ver te zoeken. De Britse moest meerdere keren opgeven vanwege blessureleed en op de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon van 2022 was de tweede ronde het eindstation. Als titelverdediger op de US Open werd ze zelfs in de eerste ronde al uitgeschakeld.
In 2023 volgde een zo mogelijk nog dramatischer jaar. Op de Australian Open werd Raducanu in de tweede ronde uitgeschakeld en daarna speelde ze geen enkele Grand Slam meer vanwege fysieke problemen. Die trend lijkt zich nu in 2024 door te zetten.
picture

Australian Open | Publiek ligt dubbel om gigantisch insect dat wedstrijd Raducanu verstoort

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie