Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Alcaraz moet vluchten na aanval van zwerm bijen, wint wel van Zverev

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 15/03/2024 om 11:02 GMT+1

Een bijzonder gezicht op het Centre Court in Indian Wells toen Alexander Zverev en Carlos Alcaraz in de kwartfinale tegen elkaar speelden. Na een paar minuten spelen vloog een zwerm bijen over de baan. Omdat het te gevaarlijk was om verder te spelen, besloot de umpire de wedstrijd te schorsen. Pas toen de bijen weg waren, kon er weer gespeeld worden in het stadion.

Indian Wells | Alcaraz moet vluchten na aanval van zwerm bijen, wint wel van Zverev

Bijenhouder Lance Davis werd gebeld en die kon snel in het stadion komen. Met een speciale stofzuiger die hij met blote handen vasthield, kon de man de bijen vangen, zonder ze dood te hoeven maken. De bijenhouders schat dat hij rond de 3500 bijen heeft opgezogen.
“Het is winter en dan trekken de bijen er minder op uit”, legt Davis uit op de website van de tennisbond ATP. “De koningin blijft eitjes produceren om het warm te houden in de bijenkorf. Het wordt daardoor steeds drukker. De bijen worden een beetje claustrofobisch en trekken er daarom op uit. Dit is echt de periode dat dit gebeurt. De afgelopen dagen heb ik hier ook meerdere zwermen bijen weggehaald.”
picture

De bijen in Indian Wells worden opgezuigd

Foto: Getty Images

De bijen zwermden vooral richting de spidercam, een camera die hangt aan verschillende koorden over het stadion. Door het gewicht van de duizenden bijen was die camera scheef gaan hangen. De bijenhouder kon vanaf de tribune bij de camera komen.

1 uur en 48 minuten

1 uur en 48 minuten later konden de tennissers de baan pas weer betreden. De Spanjaard rekende na de vreemde onderbreking snel af met de Duitser Zverev. Met 6-3 6-1 was hij te sterk. “Dit was de vreemdste partij uit mijn leven”, zegt winnaar Alcaraz na de wedstrijd.
“Ik zag wat bijen vliegen, maar ik dacht dat het er maar een paar zouden zijn. Toen keek ik naar de lucht en zag er duizenden vliegen. Ze zaten vast in mijn haar en vlogen op me af. Het was heel apart. Ik probeerde me niet met ze te bemoeien, maar dat was onmogelijk. Ik ben een beetje bang voor bijen, dus was blij toen ik de baan af kon."
picture

Indian Wells | Samenvatting Alcaraz-Zverev

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie