Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Djokovic verliest van lucky loser Luca Nardi in derde ronde – “Mijn niveau was heel, heel laag”

Dave Kornuyt

Geupdate 12/03/2024 om 11:54 GMT+1

Novak Djokovic heeft in de derde ronde van Indian Wells verloren van een lucky loser. Luca Nardi was in drie sets te sterk voor de nummer één van de wereld. Zelf staat de Italiaan 123ste op de wereldranglijst.

Indian Wells | Djokovic verliest van lucky loser Luca Nardi in derde ronde

Eigenlijk zou Luca Nardi (20) niet eens meedoen aan het Masters-toernooi in Indian Wells, maar de tennisgoden waren de jonge Italiaan gunstig gezind. Nardi werd in de kwalificaties voor het toernooi nog uitgeschakeld door David Goffin.
Toen vlak voor de start van het toernooi de Argentijn Tomas Martin Etcheverry zichzelf terugtrok wegens een blessure, mocht Nardi toch zijn opwachting maken op het hoofdtoernooi in Californië. En zo kwam de Italiaan tegenover zijn idool te staan in de derde ronde: Novak Djokovic.

DRIESETTER

Van zenuwen waren geen sprake bij de nummer 123 van de wereld, want hij won meteen de eerste set van Djokovic. Met 6-4 was die een prooi voor Nardi. In de tweede set leek Djokovic te zijn wakker geschud en won met 3-6.
Maar wakker bleef de nummer één van de wereld allerminst. In de derde set gaf hij de wedstrijd volledig uit handen en zag Nardi via 6-3 setwinst met de partij aan de haal gaan. In 2 uur en 20 minuten was het gedaan met Djokovic op Indian Wells.

NEGATIEVE SPIRAAL

Djokovic baalde van zijn verlies en sprak met de media. “Mijn niveau was heel, heel laag. Ik maakte een paar verschrikkelijke onnodige fouten. Hij had niets te verliezen en speelde geweldig. Die twee dingen kwamen samen, waardoor hij verdiend won.”
“Ik zit de laatste drie, vier toernooien in een negatieve spiraal”, vervolgde de Serviër. “Ik ben niet gewend om rond deze tijd van het jaar nog zonder titels te zitten. Dus ik kan er nu zeker één goed gebruiken.” De volgende kans op een titel krijgt Djokovic eind deze maand op het Masters-toernooi in Miami.
picture

Australian Open | Sinner overklast machteloze Djokovic en gaat op voor eerste Grand Slam-finale

POSTER OP KAMER

Nardi kon daarentegen zijn geluk niet op. “Voor deze avond kende niemand mij”, zei de jonge Italiaan. "Ik denk echt dat het een wonder is. Ik val buiten de top 100 en versla gewoon Djokovic. Krankzinnig!”
Nardi, die het in de achtste finales opneemt tegen de Amerikaan Tommy Paul, gaf nog te kennen een poster van Djokovic op zijn kamer te hebben hangen. "Elke avond als ik naar bed ga, kijk ik ernaar. Ik denk dat ik dat zeker zal blijven doen... Ik maak een grapje, maar ik denk dat ik hem zal bewaren."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie