Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Sinner in finale tegen sterke Dimitrov - Collins en Rybakina spelen de vrouwenfinale

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 30/03/2024 om 13:28 GMT+1

Grigor Dimitrov gaat de finale van het Masters-toernooi van Miami spelen tegen Jannik Sinner. De Bulgaar won van Zverev en Sinner schakelde eerder op de dag titelverdediger Daniil Medvedev uit. Daarmee is de Italiaan een stapje dichter bij positie twee op de ATP-ranglijst. Bij de vrouwen nemen Danielle Collins en Elena Rybakina het tegen elkaar op.

Miami | Jannik Sinner voor de vijfde keer op rij te sterk voor Medvedev - nu in halve finale

De halve finale tussen Jannik Sinner en Daniil Medvedev stond eerder dit jaar ook al op het programma. Toen namen de twee het tegen elkaar op in de finale van de Australian Open. Sinner won toen overtuigend en deed in Miami hetzelfde via 6-1 6-2. Het is de vijfde keer op rij dat Sinner van Medvedev won.
In de andere halve finale stond Grigor Dimitrov. De Bulgaar speelt een geweldig toernooi in Miami en schakelde in de kwartfinale Carlos Alcaraz al uit met geweldig spel. Alcaraz moet nu vrezen dat Sinner zijn tweede plaats op de ATP-ranglijst overneemt. In de halve finale stond Dimitrov tegen Alexander Zverev.
Ook in die partij liet de Bulgaar, die twaalfde staat op de wereldranglijst, zich van zijn beste kant zien. In de eerste set won Dimitrov met 6-4, de tweede set was voor Zverev na een spannende tiebreak en de derde set was weer voor de Bulgaar. Dimitrov trok een break over de streep en plaatste zich voor de finale.
picture

Miami | Dimitrov trekt goede lijn door na winst op Alcaraz - verslaat ook Zverev

VROUWENFINALE

Bij de vrouwen is er sprake van een enorme verrassing. Danielle Collins verzekerde zich als ongeplaatste speelster voor de finale. De Amerikaanse verpletterde Ekaterina Aleksandrova in slechts twee sets met 6-3 en 6-2.
De 30-jarige Collins bereikte twee jaar geleden haar hoogste positie op de WTA-ranking, namelijk de zevende en speelde dat jaar de finale van de Australian Open. Daarna speelde ze in het enkelspel weinig rollen van betekenis meer. Ze gaf eerder al aan na dit jaar met tennispensioen te gaan, onder meer als gevolg van reuma.
In de finale staat Collins tegenover Elena Rybakina. De Kazachse versloeg Victoria Azarenka. De eerste set won Rybakina nog met 6-4, maar daarna ging het een stuk moeizamer. In de tweede set raakte de Kazachse geen bal en verloor met 0-6 om de in de derde set met de hakken over de sloot de tiebreak te winnen.
picture

Miami | Bijzondere uitschakeling Iga Swiatek - fraaie reeks ten einde na 10 kwartfinales op rij

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie