Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Geen social media meer op mobiel Raducanu - "Heel erg blij met die beslissing"

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 10/03/2023 om 17:48 GMT+1

Emma Raducanu heeft de keuze gemaakt om alle sociale afleidingen van haar mobiel te halen. Geen Instagram of Whatsapp meer voor de Engelse, die het moeilijk heeft sinds haar onverwachte zege op de US Open in 2021. Raducanu bivakkeert momenteel op de 77e plek op de wereldranglijst en is sinds de winst op Flushing Meadows vaker van coach gewisseld dan dat ze toernooien heeft gewonnen.

Emma Raducanu

Foto: Getty Images

In februari drong voormalig olympisch kampioene Monica Puig er bij de Britse op aan zich niet te concentreren op sociale media en dat is precies wat Raducanu heeft gedaan.
Sinds haar nederlaag in de tweede ronde van de Australian Open tegen Coco Gauff heeft de Britse een break genomen van sociale media om zich volledig op haar tennis te concentreren.
En de nieuwe maatregel lijkt voorlopig zijn vruchten af te werpen. Raducanu won gisteren overtuigend in de eerste ronde van Indian Wells van Danka Kovinic.

Blij

Na haar overtuigende overwinning op Kovinic zei Raducanu het volgende over haar social media-break: "Na de Australian Open heb ik WhatsApp en Instagram van mijn telefoon verwijderd en sindsdien heb ik onder mijn eigen kleine steen geleefd."
"Ik had het gevoel dat je soms door periodes gaat waar je gewoon op jezelf wil zijn, en ik was erg tevreden met mijn leven zonder al die afleidingen. Ik heb geleerd dat wat je ook doet, goed of slecht, mensen het uiteindelijk toch wel over je hebben of je benaderen."
Raducanu gaf toe dat ze slechts 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd besloot om haar wedstrijd te spelen. "Ik voelde me vanmorgen niet zo goed. Ik ben gewoon zo blij met de manier waarop ik heb gevochten en met de omstandigheden ben omgegaan", aldus de Britse tegen BBC Radio 1.
picture

US Open| Qualifier Raducanu (18) pakt historische titel zonder setverlies

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie