Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Opnieuw vurige woordenwisseling tussen Wawrinka en Rune na winst Zwitser

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 14/03/2023 om 13:44 GMT+1

Stan Wawrinka en Holger Rune hebben opnieuw een verhitte woordenwisseling gevoerd. Wawrinka noemde de jonge Deen vorig jaar een ‘baby’ omdat hij zijn gedrag op de baan kinderachtig vindt. De drievoudig Grand Slam-winnaar versloeg Rune in een waar gevecht onderweg naar de laatste zestien van Indian Wells, waarna aan het net deel twee plaatsvond.

ATP Indian Wells - Rune to Wawrinka on Matchpoint - Nothing to say to me this time

Foto: Eurosport

Gevecht

De 37-jarige Wawrinka leidde de partij met 6-2 5-3 40-30 en leek makkelijk te winnen. De negentienjarige Rune werkte echter het matchpoint weg en de tweede set moest beslist worden in een tiebreak. De Zwitser stond hierin met 5-2 voor, maar het was toch weer Rune die in een geweldig gevecht langszij kwam en de tiebreak met 7-5 won.
De derde set verliep volledig op service tot Wawrinka de beslissende break plaatste op 5-5. Hij maakte het karwei op love af en balde tevreden zijn vuisten. De twee zijn geen vrienden van elkaar en dit bleek maar weer aan het net.

Vurige woordenwisselingen

Wawrinka en Rune speelden vorig jaar in Parijs voor het eerst tegen elkaar. In de derde set tiebreak greep Rune de winst, waarna een vurige woordenwisseling plaatsvond aan het net. Wawrinka hield zichtbaar gefrustreerd de hand van de Deen vast en zei tegen hem: “Mijn advies voor jou, stop je te gedragen als een baby op de baan!”
Rune bleek in de woestijn van Indian Wells deze woorden niet te zijn vergeten:
“Heb je deze keer niks te zeggen”, reageert een glimlachende Rune tegen Wawrinka aan het net.
“Heb je deze keer niks te zeggen”, vraagt Rune opnieuw.
“Wat wil je dat ik tegen je zeg”, zegt Wawrinka.
De twee spelers schudden vervolgens de hand van de umpire, kijken elkaar nog eens aan en lopen dan weg. Wawrinka wijst daarna met zijn vinger naar zijn hoofd en bedankt het Amerikaanse publiek.

Kyrgios

Rune reageerde vanochtend op zijn Instagram: “Voordat jullie nare opmerkingen gaan schrijven moeten jullie weten dat de meerderheid je commentaar als dom ziet.” Hij liet verder weten dat hij tegen Wawrinka dramatisch speelde, maar toch voor de winst bleef vechten.
Ook Nick Kyrgios reageerde via zijn Instagram op het voorval: “Hahahaha alles is natuurlijk goed als je wint… typisch. Ik steun je Rune.” De Australiër is vaak uitgesproken over zijn collega-tennissers. Rune plaatste het bericht van Kyrgios door in zijn eigen verhaal.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie