Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Australian Open | Hurkacz maakt einde aan sprookje Cazaux - staat voor het eerst in kwartfinale

Friso Moison

Geupdate 22/01/2024 om 15:08 GMT+1

Hubert Hurkacz heeft zich voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de kwartfinale van de Australian Open. De nummer negen van de wereld was in drie sets te sterk voor de Fransman Arthur Cazaux: 7-6(6) 7-6(3) 6-4. Hiermee komt er een eind aan de bijzondere opmars van de ongeplaatste Cazaux, die onder anderen Holger Rune en Tallon Griekspoor uitschakelde.

Hoogtepunten Arthur Cazaux - Hubert Hurkacz - Australian Open

Door in de tweede ronde Rune uit te schakelen, zorgde de 21-jarige Cazaux voor een van de verassingen van het toernooi. En ook Tallon Griekspoor wist zich geen raad met de vrijuit spelende Fransman. Maar de goed serverende Hurkacz was uiteindelijk te sterk voor Cazaux, die voor dit toernooi nooit verder was gekomen dan de eerste ronde van een Grand Slam.
Toch maakte Cazaux het de 26-jarige Pool niet makkelijk. De eerste twee sets gingen allebei naar een tiebreak. Maar beide keren liet Hurkacz zien dat hij net wat meer ervaring heeft op dit niveau en kalm kon blijven op de belangrijke momenten. In de laatste set had de Pool genoeg aan één break om uiteindelijk de partij uit te serveren.
Hurckacz kan zich in zijn eerste kwartfinale op de Australian Open opmaken voor een interessante ontmoeting met nummer drie van de wereld Daniil Medvedev. En de Pool kan met vertrouwen toewerken naar de partij, want in onderlinge duels staat hij met 3-2 voor.
picture

Australian Open | Cazaux krijgt publiek op de banken met heerlijke tweener tegen Hurkacz

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie