Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Indian Wells | Alcaraz declasseert Medvedev in finale en stoot Djokovic van nummer 1-positie

Maurits ten Kate

Geupdate 20/03/2023 om 10:32 GMT+1

Carlos Alcaraz is opnieuw de nummer een van de wereld. De 19-jarige Spanjaard won vannacht het toernooi van Indian Wells en passeerde daarmee Novak Djokovic op de wereldranglijst. In de finale had de Spaanse sensatie weinig moeite met Daniil Medvedev, die op dat moment al negentien wedstrijd niet had verloren.

Carlos Alcaraz

Foto: Getty Images

Alcaraz is bovendien de eerste winnaar van het 'vijfde Salm die het hele toernooi geen set heeft verloren sinds Roger Federer het toernooi won in 2017.
De Spanjaard, die in zes wedstrijden dus geen set verloor, heeft een imponerende comeback na zijn blessure, waardoor hij de toernooien in Australie moest laten schieten. Alcaraz won al het Argentina Open, haalde de finale in Rio en wint nu zijn tweede toernooi van het jaar.
Het is echt indrukwekkend wat de tiener nu al laat zien. Medvedev was in de vorm van zijn leven maar had geen schijn van kans tegen het dominante spel van de Spanjaard. Alcaraz noteerde maar liefst 18 winners, tegenover slechts vijf van Medvedev.

Team

Na afloop bedankte Alcaraz zijn team voor al hun harde werk. "Ik ben het jaar heel goed begonnen, maar ik heb wat problemen gehad met blessures, dus ik wil jullie bedanken dat jullie de hele tijd bij me zijn, voor jullie geduld en voor al het harde werk."
"Ik weet dat ik erg jong ben en dat ik nog veel moet leren en dat het allemaal niet makkelijk is, maar bedankt voor alles", aldus Alcaraz.
Medvedev kreeg de lachers op zijn hand na afloop. "Ik hoop dat je me de volgende keer een kans geeft. Ik probeerde me terug in de wedstrijd te vechten, maar het ging allemaal te makkelijk voor je", aldus de Rus.

Miami

Alcaraz reist nu als titelverdediger af naar de Masters in Miami, waar Novak Djokovic is er wederom niet bij is vanwege de op dit moment nog geldende inreisregels.
Vanwege de afwezigheid van de Serviër is Alcaraz nu voor de tweede keer in zijn loopbaan aanvoerder van de wereldranglijst. De jonge Spanjaard heeft nu 7420 punten tegenover de 7160 van Djokovic.
Maar na deze week kunnen de twee weer stuivertje wisselen. Alcaraz is de titelverdediger in Miami en heeft veel punten te verdedigen. "Natuurlijk geeft winnen op deze manier veel zelfvertrouwen. Ik hoop dat ik dit niveau in Miami kan vasthouden", aldus Alcaraz.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie