Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Kogel door de kerk! - Djokovic definitief niet welkom bij toernooien Indian Wells en Miami

Maurits ten Kate

Geupdate 06/03/2023 om 11:35 GMT+1

Het hoge woord is er definitief uit. Novak Djokovic zal niet aanwezig zijn tijdens de Amerikaanse voorjaarstoernooien Indian Wells en Miami. De huidige nummer een van de wereld had zich wel ingeschreven voor de twee grote toernooien, maar doordat de inreisregels voor ongevaccineerden pas in mei vervallen, mag Djokovic het land nog niet in.

Novak Djokovic

Foto: Getty Images

De
hebben de afzegging van Djokovic bevestigd. De komst is binnen het Amerikaanse tennis op dit moment een groot onderwerp. De Amerikaanse tennisbond USTA en de organisatoren van de US Open hadden Djokovic hun steun toegezegd bij zijn pogingen om het land binnen te komen.
Senator Rick Scott uit Florida deed een beroep op de Amerikaanse president Joe Biden na het besluit van Homeland Security tegen een uitzondering voor Djokovic. Hij moest ingrijpen en Djokovic het land in laten, schreef Scott op Twitter en publiceerde een brief gericht aan het Witte Huis.
Djokovic had de twee toernooien vorig jaar al gemist omdat hij zich niet liet vaccineren tegen het coronovirus. Mensen die ongevaccineerd zijn mogen het land al een jaar niet binnenkomen. Daar gaat echter wel verandering in komen, maar het schrappen van die regel gebeurt pas op 11 mei.

Australian Open

Djokovic miste de Australian Open vorig jaar al vanwege zijn niet genomen coronavaccinatie. Nadat hij het land was binnengekomen, werd hij uiteindelijk gedeporteerd. Ook tijdens de US Open zat de Serviër voor zijn tv te kijken.
Dit jaar mocht Djokovic Australie weer wel in, en direct was het raak. Hij veroverde zijn 22e Grand Slam bij zijn terugkeer in Melbourne, waardoor hij op gelijke hoogte kwam met recordhouder Rafael Nadal.
Vorig week kwam Djokovic voor het eerst sinds Melbourne weer in actie op de tour. Hij verloor in de halve finale van een ontketende Daniil Medvedev, die de laatste drie toernooien die hij speelde won. De Serviër zij na de wedstrijd tegen de Rus dat hij hoopte snel duidelijkheid te krijgen over zijn komst.
picture

AusOpen | Djokovic te goed voor Tsitsipas in finale - Serviër wint voor tiende keer in Melbourne

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie