Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Queen's | Jantje lacht, Jantje huilt - Alcaraz voelt zich toch comfortabel op gras

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 23/06/2023 om 09:35 GMT+2

Speelt hij nu wel of niet graag op Gras? Carlos Alcaraz lijkt het zelf ook niet meer te weten. Begin deze week sprak hij zich nog uit over zijn kansen op Wimbledon. Toen zei hij dat Djokovic en Kyrgios de twee grote favorieten zijn. Maar na twee overwinningen op het ATP toernooi op Queen’s lijkt de liefde tussen het gras en de Spanjaard helemaal terug.

Carlos Alcaraz speelt toch graag op gras

Foto: Getty Images

Hij verloor slechts vijf games in zijn wedstrijd tegen Jiri Lehecka. En dus gaf hij na afloop van zijn wedstrijd aan dat zijn verwachtingen toch zijn veranderd richting Wimbledon.
Eerder zei hij op een persconferentie dat hij te weinig ervaring had op gras en het zijn minst fijne ondergrond was. Een favorietenrol voor Wimbledon zag hij helemaal niet zitten want Novak Djokovic en Nick Kyrgios waren veel beter op gras.

Vertrouwen

De overwinning op Lehecka geeft Alcaraz vertrouwen. “Na zo’n wedstrijd met zulk hoog niveau zijn mijn verwachtingen wel heel anders. Ik denk dat ik klaar ben om goede resultaten te bereiken op gras.”
“Ik voel me erg comfortabel op gras. Ik ben blij dat ik ervaring op kan doen. Wetende dat ik dit niveau kan aantikken geeft dat vertrouwen.” In de kwartfinale op Queen’s speelt de Spanjaard tegen Grigor Dimitrov. Wimbledon begint op 3 juli.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie