Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Yibing schrijft geschiedenis en wint ATP-toernooi als eerste Chinees

Maurits ten Kate

Geupdate 13/02/2023 om 11:50 GMT+1

Wu Yibing is de eerste Chinese tennisprof die een ATP-toernooi in de Open Era heeft gewonnen. De Chinees won in een razendspannende finale van John Isner, en won zo het ATP-toernooi van Dallas. Eerder in het toernooi schakelde Yibing onder meer Denis Shapovalov en Adrian Mannarino uit.

DALLAS, TX - FEBRUARY 12: Yibing Wu (CHN) poses with the Lamar Hunt Trophy after winning the Dallas Open on February 12, 2023 at the Styslinger/Altec Tennis Complex in Dallas, TX. (Photo by George Walker/Icon Sportswire via Getty Images)

Foto: Eurosport

Door zijn zege in Texas schuift de Aziaat maandag op naar de 57e plaats op de wereldranglijst, zijn hoogste ranking ooit.
Voormalig nummer acht van de wereld Jonh Isner was op jacht naar een 17e titel in het enkelspel en zijn eerste op een indoortoernooi, en de Amerikaan was er enorm dichtbij. Naast het feit dat hij in de hele partij maar liefst 44 aces sloeg kreeg hij een matchpoint op 6-5 in de tweede set, maar Isner kon deze niet verzilveren.
Uiteindelijk stevende de wedstrijd af op een tiebreak in de beslissende derde set. Opvallend daarbij was dat de eerste 22 punten punten op service gingen. Wu brak Isner op het 23e punt, maar Isner plaatste direct weer een mini-break om de stand gelijk te trekken. Een verdwaalde forehand van Isner bezorgde Wu uiteindelijk de titel.
Yibing was vanzelfsprekend erg blij met zijn zege. "Het is een erg zware wedstrijd vandaag. Ik beweeg niet eens als hij serveert. Ik heb hier geschiedenis geschreven voor mijn land. Ik ben erg trots op mezelf."

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie