Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

US Open | Loopbaan Isner zit erop na ruim vier uur durende marathonpartij tegen landgenoot Mmoh

Maurits ten Kate

Gepubliceerd 01/09/2023 om 11:26 GMT+2

De tenniscarrière van John Isner is voorbij. De boomlange Amerikaan verloor vannacht na een marathonpartij van landgenoot Michael Mmoh. Voor de 38-jarige Isner was het het laatste optreden in zijn 17-jarige professionele carrière. Na afloop waren er tranen bij Isner, maar al met al overheerste er vooral ook trots bij het servicekanon.

US Open | Loopbaan Isner eindigt na sensationele marathonpartij tegen landgenoot Mmoh

De Amerikaan had de controle over het duel nadat hij zich naar een 2-0 voorsprong in sets had gespeeld. Zoals zo vaak bleek de opslag van Isner te goed voor zijn tegenstander, maar Mmoh vond vanaf de derde set een manier om zich terug in de wedstrijd te vechten.
De jongere van de twee knokte zich knap terug in de wedstrijd en forceerde uiteindelijk een beslissende vijfde set.
In een set vol spanning en wendingen kreeg Isner de kans om zijn carrière voort te zetten, maar hij kon het matchpoint dat hij kreeg op de service van Mmoh niet verzilveren. De wedstrijd koerste vervolgens naar een tiebreak waar Mmoh aan het langste eind trok: 10-7.

Reactie

“Dit is de reden waarom ik mijn hele leven zo hard heb gewerkt, om in een atmosfeer als deze te spelen. Natuurlijk zal ik ze misschien niet allemaal winnen zoals we weten, net als vandaag”, voegde Isner eraan toe, terwijl hij de tranen in bedwang hield.
“Maar om voor dit publiek te spelen en de steun te krijgen die ik net heb ontvangen, is best bijzonder, dus bedankt.”

Records

Isner heeft verschillende tennisrecords op zijn naam staan. Zo heeft hij het record in handen voor meeste aces aller tijden (meer dan 14.000) en ook de hardste service ooit staat op naam van de Amerikaan (253 km/h)
Maar het record dat voor altijd aan John Isner verbonden zal blijven is die van de langste partij ooit. Tijdens de derde ronde van Wimbledon 2010 presteerden Isner en Nicolas Mahut het om een partij van maar liefst elf uur en vijf minuten af te werken. De partij strekte zich uit over drie dagen en de vijfde set eindigde in 70-68 in het voordeel van de Amerikaan.
Isner won 16 toernooien op de ATP-tour. Zijn grootste overwinning behaalde hij op het Masters-toernooi in Miami in 2018 toen hij in de finale voor eigen publiek Alexander Zverev versloeg. Zijn beste prestatie op een Grand Slam behaalde hij tijdens Wimbledon in datzelfde jaar, toen hij na wederom een marathonpartij in vijf sets verloor van de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson.

WAAR KIJK JE?

De US Open is nog helemaal open! Twee weken lang iedere avond en nacht genieten van het beste tennis op Flushing Meadows. Kan Iga Swiatek haar titel verdedigen en krijgen we opnieuw een strijd tussen Carlos Alcaraz en Novak Djokovic? Je mist niks via Eurosport en discovery+!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie