Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Kyrgios en Kasatkina steunen Rublev - "Hij verdiende geen diskwalificatie"

Maurits ten Kate

Geupdate 04/03/2024 om 21:52 GMT+1

Nick Kyrgios en Daria Kasatkina nemen het op voor Andrey Rublev. De Rus kreeg vorige week een diskwalificatie aan zijn broek vanwege een woedeaanval die hij uitte op een lijnrechter tijdens zijn halve finale in het ATP 500-toernooi van Dubai. Zowel Kasatkina als Kyrgios vinden dat Rublev het niet verdiende om gediskwalificeerd te worden.

Dubai | Bizar moment in halve finale - Rublev gediskwalificeerd na uitbarsting tegen lijnrechter

Kasatkina legde op "X" uit: "Dus je kunt een speler gewoon diskwalificeren, zijn punten en geld wegnemen, zonder zelfs maar een herhaling te controleren? Wat een grap, nog maar weer eens een bevestiging dat we een VAR nodig hebben in tennis en elektronische lijnrechters op alle toernooien", aldus de Russische.
Tegenstander Bublik wilde ondanks het voorval van Rublev met de lijnrechter doorspelen, iets waar Nick Kyrgios hem voor prijst. "Klasse van Bublik dat hij wilde doorgaan. Dat verdient respect. Ik leef mee met Rublev, hij verdiende geen diskwalificatie", aldus de Australiër.
Bastien Fachan, een Franse tennisjournalist, ziet het anders. Volgens hem ligt de schuld enkel en alleen bij de Rus. "Of hij nu een scheldwoord gebruikt of niet, je kunt een tennisofficial niet zo in het gezicht schreeuwen en ermee wegkomen. Rublev moet iets doen om zijn woede-uitbarstingen onder controle te krijgen."

Beroep

De partij tussen Rublev en Alexander Bublik was een spannende. De eerste twee sets werden via een tiebreak beslist en ook in de derde set liep het aantal games snel op. Bublik kwam op een 6-5 voorsprong via een bal die naar mening van Rublev uit was.
Terwijl Bublik richting zijn bankje liep voor de kantwissel, kookte het putje van Rublev over. Hij schreeuwde van dichtbij in het gezicht van de lijnrechter ter hoogte van de baseline, omdat hij niet snapte hoe het kan dat die uitbal over het hoofd werd gezien.
Door de diskwalificatie zou Rublev de geplande 145.000 euro aan prijzengeld en 200 rankingpunten in eerste instantie niet ontvangen, maar de nummer vijf van de wereld is succesvol in beroep gegaan tegen de straf.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie