Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Murray hint naar einde carrière na zege in Dubai - "Heb waarschijnlijk niet lang meer"

Maurits ten Kate

Geupdate 29/02/2024 om 13:24 GMT+1

Na zijn zege op het ATP-toernooi in Dubai liet Andy Murray doorschemeren dat dit seizoen wel eens zijn laatste als tennisprof zou kunnen zijn. De 36-jarige Schot won de zoveelste marathonpartij uit zijn leven, ditmaal moest Denis Shapovalov er na een lange partij aan toegeven. Na de wedstrijd was Murray duidelijk dat zijn loopbaan niet meer heel lang gaat duren.

Australian Open | Geen marathonpartij voor Andy Murray - vlotte nederlaag vs Etcheverry

De Schot zei na afloop het volgende. "Mensen interpreteren veel in wat ik zeg op de baan. Ik houd duidelijk nog steeds van competitie en hou nog steeds van het spel, maar het wordt uiteraard steeds moeilijker en moeilijker naarmate je ouder wordt om te concurreren met de jonge jongens en je lichaam fit en op peil te houden."
De week ervoor had de drievoudig Grand Slam-kampioen al voor opschudding gezorgd door uitspraken te doen die suggereren dat zijn afscheid nabij is. Murray zei onder meer: ​​"Deze sport is niet meer voor mij gemaakt."
picture

Australian Open | “Reële kans dat dit de laatste keer was in Melbourne” – Balende Murray na verlies

50 zeges op hardcourt

De Schot kwam door zijn overwinning op Shapovalov in een illuster rijtje te staan. De overwinning op Shapovalov was zijn 500ste zege op hardcourt. Vóór hem hadden alleen Roger Federer, Novak Djokovic, André Agassi en Rafael Nadal dit bereikt.
Murray vertelde uit dat hij erg trots was op deze mijlpaal: "Natuurlijk zijn hardcourtbanen door de jaren heen een geweldige ondergrond voor mij geweest, en 500 wedstrijden is veel. Er zijn niet veel spelers die dat hebben bereikt, dus het is geweldig om de 500 te bereiken voordat ik stop."
Murray werd in zijn toptijd samen met Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic gezien als de Big Four. Hoewel de Schot slechts drie Grand Slams wist te winnen, was hij wel een tijd nummer één van de wereld en won Murray zowel twee keer Wimbledon als de Olympische Spelen.
picture

Tennis | Murray hint naar einde carrière na zege in Dubai - "Heb waarschijnlijk niet lang meer"

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie