Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Zware enkelblessure voor Andy Murray - Schot houdt hoop op deelname Wimbledon

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 26/03/2024 om 11:04 GMT+1

Andy Murray heeft op zijn 36ste nog maar eens een grote tegenslag moeten incasseren. De Schot beschadigde ligamenten in zijn enkel en voet. Dit gebeurde in de slotfase van zijn partij in de derde ronde van de Miami Open, versus Tomas Machac. Omdat dit tijdens één van de laatste punten gebeurde, was eventjes onduidelijk hoe zwaar de blessure was, maar de diagnose liegt er niet om.

Tennis | Murray hint naar einde carrière na zege in Dubai - "Heb waarschijnlijk niet lang meer"

“Ik heb een enkelband afgescheurd en een ligament in mijn voet beschadigd”, maakt Murray bekend via Instagram. Extra zuur voor Murray is dat hij na een slechte run tijdens het Masters-toernooi van Miami weer eens twee goede zeges boekte, op Matteo Berrettini en Tomas Martin Etcheverry.
Veel is dat voorlopig niet waard, omdat een lange revalidatie staat te wachten na een uitglijder in de tiebreak van de derde set, die Murray verloor. “Ik voeg me bij een specialist op het gebied van enkels om te bepalen hoe verder. Wat het advies ook luidt, dit is een bittere pil om te slikken en ik ben een tijdlang uitgeschakeld.”
picture

Australian Open | ”Ik denk niet dat we hem nog terugzien in Melbourne” - Henman over Murray

Komt Murray in actie op Olympische Spelen?

“Maar ik kom terug, als de tijd er rijp voor is. Desnoods met slechts één heup en zonder enkelbanden”, zo luidt de uitsmijter die Murray in petto heeft. Van einde carrière is dus nog altijd geen sprake, als het aan de drievoudig Grand Slam-winnaar ligt.
Murray moet Roland Garros hoogstwaarschijnlijk missen, maar hoopt op deelname aan Wimbledon. Als dat lukt, zit een bezoek aan Roland Garros er nadien wellicht ook in, aangezien dit sportpark gastheer is van het olympisch tennistoernooi tijdens Paris 2024.
Los van drie gewonnen Grand Slams veroverde Murray twee gouden medailles, tijdens de Zomerspelen van Londen 2012 en Rio de Janeiro 2016.
picture

Australian Open | Andreeva onwijs trots op compliment Andy Murray - “Die tweet ga ik inlijsten!”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie