Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Hogenkamp en Rus soeverein door in kwalificatie

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 22/05/2018 om 18:28 GMT+2

Richel Hogenkamp en Arantxa Rus kunnen blijven dromen van deelname aan Roland Garros dit jaar. Het tweetal overleefde dinsdag met gemak de 1e ronde van het kwalificatietoernooi.

Richel Hogenkamp, Roland Garros 2017

Foto: Getty Images

Hogenkamp veegde in 45 minuten de Japanse Miharu Imanishi van de baan: 6-2, 6-0. Rus had één game meer nodig om zich te ontdoen van de thuisspelende Manon Arcangioli uit Frankrijk: 6-3, 6-0. Quirine Lemoine en Bibiane Schoofs komen woensdag in actie. Rus neemt het in de 2e kwalificatieronde op tegen de Oostenrijkse Julia Grabher. De tegenstander van Hogenkamp komt uit de partij tussen Ons Jabeur (Tunesië) en Sesil Karatantjeva uit Bulgarije.
Beschermde status Bertens
De qualifiers dienen drie rondjes te winnen om in het hoofdtoernooi van Roland Garros te geraken. Dat telt voorlopig één Nederlandse vrouw. Kiki Bertens heeft vrijdag als nummer 18 van de wereld bij de loting een beschermde status.
Tallon Griekspoor was dinsdag op het Parijse gravel niet opgewassen tegen de Amerikaan Reilly Opelka. Hij verloor na vijf kwartier spelen in twee sets: 7-5 6-3. De uitschakeling van Griekspoor betekent Robin Haase dit jaar de enige Nederlandse vertegenwoordiger is in het mannentoernooi.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Op de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes - zoals Roland Garros - op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie