Hogenkamp veegde in 45 minuten de Japanse Miharu Imanishi van de baan: 6-2, 6-0. Rus had één game meer nodig om zich te ontdoen van de thuisspelende Manon Arcangioli uit Frankrijk: 6-3, 6-0. Quirine Lemoine en Bibiane Schoofs komen woensdag in actie. Rus neemt het in de 2e kwalificatieronde op tegen de Oostenrijkse Julia Grabher. De tegenstander van Hogenkamp komt uit de partij tussen Ons Jabeur (Tunesië) en Sesil Karatantjeva uit Bulgarije.
Roland-Garros
Bertens in waanzinnige vorm in aanloop naar Roland Garros
15/05/2018 OM 09:24
Beschermde status Bertens
De qualifiers dienen drie rondjes te winnen om in het hoofdtoernooi van Roland Garros te geraken. Dat telt voorlopig één Nederlandse vrouw. Kiki Bertens heeft vrijdag als nummer 18 van de wereld bij de loting een beschermde status.
Tallon Griekspoor was dinsdag op het Parijse gravel niet opgewassen tegen de Amerikaan Reilly Opelka. Hij verloor na vijf kwartier spelen in twee sets: 7-5 6-3. De uitschakeling van Griekspoor betekent Robin Haase dit jaar de enige Nederlandse vertegenwoordiger is in het mannentoernooi.
Eurosport Player: nu eerste 7 dagen gratis
Op de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes - zoals Roland Garros - op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal. Nu de eerste 7 dagen GRATIS. Daarna ben je al Eurosport Player-member voor de speciale prijs van € 19,99 per jaar. Dus, wil je letterlijk geen seconde missen van alle live actie, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Roland-Garros
Federer slaat gravelseizoen over en ontbreekt op Roland Garros
17/04/2018 OM 15:08
Tokio 2020
Toyo 2020 | "Deze voelt erger dan anders" diep teleurgestelde Osaka na verlies in olympisch toernooi
3 UUR GELEDEN