Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Nieuwe domper voor Nadal - Spanjaard moet Indian Wells afzeggen door blessure

Menno Waebeke

Geupdate 07/03/2024 om 11:10 GMT+1

Rafael Nadal gaat donderdag niet zijn rentree maken tijdens het tennistoernooi van Indian Wells. De Spanjaard heeft zich teruggetrokken, zo meldt hij op X. Nadal raakte aan het begin van het seizoen opnieuw geblesseerd en is nog niet fit genoeg om in actie te komen. "Ik heb hard gewerkt de afgelopen tijd, maar ik vind niet dat ik klaar ben om op het hoogste niveau te spelen."

Brisbane International | Comeback Nadal eindigt in kwartfinale tegen Thompson

Nadal maakte in januari na bijna een jaar afwezigheid zijn rentree in Brisbane, bereikte daar de kwartfinale, maar moest daarna door zijn fysieke gesteldheid de Australian Open overslaan. Sindsdien was de verwachting dat Nadal tijdens de Indian Wells weer in actie ging komen, maar daar ziet de 22-voudig Grand Slam-winnaar nu toch vanaf.
"Met veel verdriet moet ik me terugtrekken voor dit prachtige toernooi", klinkt het op X. "Iedereen weet hoeveel ik van deze plek houd en waarom ik het zo leuk vind om hier te spelen. Dat is een van de redenen dat ik ook heel vroeg hierheen ben gekomen om te trainen en mezelf klaar te stomen."

Niet klaar voor

Nadal wist het toernooi in Arizano in zijn loopbaan drie keer op zijn naam te schrijven, maar vindt nu dat hij niet het niveau heeft om echt mee te doen voor de prijzen. "Ik heb heel hard gewerkt, maar ik vind niet dat ik klaar ben om op het hoogste niveau te spelen, zeker niet bij zo'n belangrijk toernooi."
"Het is geen makkelijke beslissing, het is een hele zware zelfs, maar ik kan mezelf en alle duizenden fans niet voorliegen. Ik ga jullie allemaal missen en ik weet zeker dat het toernooi een groot succes wordt", sloot Nadal af.
picture

Tennis | Alcaraz wint 'Netflix Slam' tegen Nadal na spannende wedstrijd in Las Vegas

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie