Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Rome | Alcaraz en Djokovic spelen in aanloop Roland Garros, nog steeds geen Nadal in actie

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 09/05/2023 om 11:52 GMT+2

Het Masters-toernooi van Rome gaat woensdag van start met Novak Djokovic en Carlos Alcaraz. De kersvers winnaar van Madrid wordt vlak voor Roland Garros weer nummer één van de wereld. Alcaraz heeft namelijk geen punten te verdedigen in Rome en Djokovic is de titelverdediger. Het laatste grote graveltoernooi voor Parijs moet het nog steeds doen zonder Rafael Nadal.

Rome | Djokovic wint zesde titel in Rome na overwinning in finale op Tsitsipas

Alcaraz staat slechts vijf punten achter Djokovic op de wereldranglijst. De twintigjarige Spanjaard hoeft alleen maar zijn wedstrijd te spelen in Rome en dan wordt hij na het toernooi weer de nieuwe nummer één. Alcaraz heeft 29 van zijn 31 wedstrijden gewonnen dit jaar en hij kan in de Italiaanse Masters zijn vijfde titel van het seizoen pakken.
Alcaraz gaf na zijn eindzege in Madrid aan dat hij ook in Rome vol voor de overwinning gaat. “Ik ben een ambitieuze jongen en ik heb zojuist mijn tiende titel gewonnen. Ik ben heel dicht bij het terugveroveren van die nummer één-positie en dat is een speciaal moment. Ik ben erg trots op wat ik bereik en het werk dat ik erin stop”, zei Alcaraz.
picture

Roland Garros | Wow! Djokovic schreeuwt het uit na gewonnen punt

Djokovic

Djokovic kent tot nu toe een zeer teleurstellend gravelseizoen. De Serviër kampt(e) met een elleboogblessure, waardoor hij slechts vier wedstrijden op het gemalen baksteen speelde. Nole won maar de helft van die wedstrijden en verkeert dus ook niet in een al te beste vorm. Het wordt interessant om te zien hoe Djokovic in Rome voor de dag gaat komen.
picture

Roland Garros | Samenvatting van gekortwiekte partij tussen Nadal en Zverev

Nadal

Nadal komt ook bij het laatste voorbereidingstoernooi voor Roland Garros niet in actie. De ‘King of Clay’ sukkelt al het hele seizoen met een heupblessure en daarvan is de Spanjaard nog steeds niet helemaal hersteld. De vraag is groot of Nadal überhaupt in actie komt in Parijs, want hij speelde sinds de Australian Open geen wedstrijd meer. Het zou een flinke aderlating zijn voor hem en het toernooi.
picture

AusOpen | Murray redt werkelijk iedere bal van Kokkinakis en maakt wereldpunt

Murray

Andy Murray won afgelopen week in Aix en Provence zijn eerste challenger-titel sinds 2015. De 35-jarige Brit versloeg in drie sets Tommy Paul in de finale en staat met een 42e plaats weer in de top vijftig van de wereld. De 'marathonman' won tijdens de Australian Open nog twee geweldige partijen van Matteo Berrettini en Thanasi Kokkinakis. Murray speelt in Rome zijn eerste ronde partij tegen thuisfavoriet Fabio Fognini.
picture

Tennis | Umpire geeft Rune vaderlijk advies na uitvegen balafdruk en ruzie met publiek

Rune

Holger Rune was een van de meest besproken onderwerpen in Madrid, maar niet vanwege zijn tennisprestaties. Het enfant terrible kreeg het publiek tegen zich omdat hij een balafdruk uitveegde, terwijl zijn Spaanse tegenstander hier nog over aan het discussiëren was. John McEnroe gaf eerder nog aan dat Rune een eenzaam bestaan gaat leiden als hij zo door blijft gaan met zijn gedrag.
picture

Laver Cup | Djokovic meldt zich aan het einde van de eerste set met tips voor Federer en Nadal

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie