Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | “Rune gaat eenzaam bestaan leiden als hij zich zo blijft gedragen” - John McEnroe

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 04/05/2023 om 13:58 GMT+2

Holger Rune is misschien wel het grootste onderwerp geweest tijdens het Masters-toernooi in Madrid en niet puur vanwege zijn tennisprestaties. We mogen de jonge Deen ondertussen best ‘enfant terrible’ noemen, want hij blijft maar in opspraak komen. John McEnroe gelooft dat Rune een reputatie aan het ontwikkelen is en hij geeft zijn mening over het incident in Madrid.

Tennis | Umpire geeft Rune vaderlijk advies na uitvegen balafdruk en ruzie met publiek

Rune verloor zijn derderondepartij tegen Davidovich Fokina en kreeg het publiek tegen zich. De twintigjarige tennisser had namelijk een balafdruk uitgeveegd, terwijl zijn Spaanse tegenstander hierover nog in discussie was. McEnroe denkt dat de Deen het weleens moeilijk kan krijgen op de tour als hij zich zo blijft gedragen. De winnaar van zeven Grand Slam-titels vertelde dit tegen broer Patrick McEnroe in de Holding Court podcast.
McEnroe was zelf ook niet altijd een lieverdje op de tennisbaan, maar toch wist hij veel tennisharten te veroveren. De tenniscommentator neemt geen blad voor zijn mond als hij over het gedrag van Rune begint. “Ik heb dit al eerder gezegd, maar ik zeg het nu nog een keer. Het is moeilijk om een echte klootzak te zijn in de tenniswereld. Het is mogelijk om het te doen, maar uiteindelijk leef je een heel eenzaam bestaan.”
picture

US Open | “Ben je gek geworden” - Enfant terrible Rune maakt ruzie met umpire

Reputatie

McEnroe geeft aan dat Rune ervan houdt om een acteerspelletje te spelen en het publiek bij zijn wedstrijden te betrekken. “Rune irriteert duidelijk het publiek, maar ook soms zijn tegenstanders. Hij is een reputatie aan het ontwikkelen, want dat is wat er nu aan het gebeuren is. Toch denk ik wel dat Holger zijn gedrag gaat veranderen.”
picture

Roland Garros | Brullende Rune stuurt moeder weg van tribune halverwege derde set

Roland Garros

Rune was finalist in de Masters van Monte Carlo en hij won in München de finale van Botic van de Zandschulp. Rune lijkt daarom zeker een kandidaat te zijn voor de titel in Roland Garros, zo vindt ook McEnroe. “Ik denk echt dat hij een bedreiging vormt voor de andere topspelers en serieuze schade kan aanrichten met zijn spel tijdens Roland Garros.”
“Die jongen is een enorm talent en hij brengt een hoop energie met zich mee op de baan. Ik denk dat hij in staat is om Grand Slam-toernooien te winnen, maar dit jaar waarschijnlijk nog niet. Hij heeft te veel ups en downs in zijn wedstrijden, maar we hebben hem al geweldige en grote wedstrijden zien spelen”, aldus McEnroe.
picture

Roland Garros | Ruud is de beste viking en plaatst zich ten koste van Rune voor halve finale

Advies

Rune kreeg nog vaderlijk advies van umpire Carlos Bernardes: “Als je dit soort dingen doet, weet je dat je het publiek tegen je krijgt. Dat wordt alleen maar erger. Als je je gewoon focust op het tennis is er niks aan de hand.”
Rune zocht nog kort de discussie met Bernardes, maar die gaf aan slechts advies te willen geven. “Ik probeer je alleen maar te helpen. Ik heb ervaring en het wordt heel lastig tennissen als ze tegen je zijn. Je haalt die afdruk weg en dat is gewoon onnodig.”

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie