Vaak is Nick Kyrgios dan van de partij, maar de Australiër heeft zich via social media eens positief uitgelaten over zijn grote rivaal Rafael Nadal en kreeg zelf een sneer uit Kroatische hoek. In Londen ontstond ondertussen een akkefietje tussen twee Britse heren.
Dat Kyrgios en Nadal niet zo goed door één deur kunnen is geen geheim. Het Australische enfant terrible heeft in het verleden nooit zijn gevoelens over de Spanjaard onder stoelen of banken gestoken. Ook Novak Djokovic krijgt er overigens regelmatig van langs. Het feit dat de heren geen vrienden van elkaar zijn maakt niet dat Kyrgios de grootsheid van Nadal ontkent. Via Instagram plaatste de man uit Canberra beelden van fraaie punten die hij nota bene verloor van de koning van het gravel, in Rome in 2017. ‘Ik geloof dat je daarom de beste aller tijden bent op gravel’, voegde Kyrgios toe, evenals ‘Haha, deze kerel is niet normaal. Ik ga niet liegen’.
Tennis
Tennis | Een Q&A met Eurosport-commentator David Avakian over de breuk tussen Griekspoor en Sluiter
EEN UUR GELEDEN
Criticaster coronatennis
Kyrgios kwam vorige maand groot in het nieuws als belangrijkste criticaster van tennissen tijdens de coronacrisis in het algemeen, en de Adria Tour (een reeks demonstratiepartijen in de Balkanlanden) in het bijzonder. Veel deelnemers, waaronder organisator Djokovic, Grigor Dimitrov en Borna Coric raakten besmet. Via meerdere berichten op social media liet Kyrgios nadrukkelijk zijn ongenoegen blijken over het organiseren van het evenement tijdens een pandemie.
Coric is niet onder de indruk van de houding van zijn collega de afgelopen periode. ‘Ik heb gelezen wat hij heeft gezegd, maar het kan me niet schelen. Hij is graag een generaal na een veldslag. Als iemand anders de les had gelezen, had ik het misschien nog begrepen, maar Kyrgios…’, aldus de inmiddels genezen Coric in een interview met het Kroatische Jutarnji.
‘Het is niet echt realistisch, maar het is zijn stijl. Zo werkt het nu eenmaal en ik heb daar geen probleem mee, ook niet op persoonlijk niveau’, vervolgde Coric, die ook bezwaar maakte tegen de manier waarop Kyrgios in een speciale video tekeer ging tegen Alexander Zverev. De Duitser, ook deelnemer van de uiteindelijk gestaakte Adria Tour, had aangegeven in quarantaine te gaan, maar werd al snel gesignaleerd tijdens een druk strandfeest.
‘Zverev gedroeg zich niet goed, maar ik zie de noodzaak er niet van in om een collega zo te behandelen. Ik zou het niet doen, maar nogmaals, zo is Kyrgios.’

Borna Coric

Foto: Getty Images

Battle of the Brits
Tijdens de tweede editie van de Battle of the Brits, ditmaal met teams en inclusief vrouwen, hebben Kyle Edmund en Dan Evans het woord ‘battle’ mogelijk te serieus genomen. Tijdens het demonstratietoernooi stond het duo tegenover elkaar en was er na afloop de nodige spanning merkbaar. Om onnodige aanrakingen te voorkomen in verband met het coronavirus, is de gebruikelijke handdruk aan het net vervangen met een aanraking via de rackets van spelers. Dit deed Edmund, de verliezer van de partij, iets te agressief naar de smaak van winnaar Evans.
‘Wees voorzichtig, Kyle. Wees behoorlijk voorzichtig’, zo reageerde Evans op de wilde beweging, waarna hij zich bij zijn team beklaagde over het gedrag van zijn landgenoot.
Tennis
Tennis | Tallon Griekspoor breekt verrassend met coach Raemon Sluiter vanwege verschil in inzicht
3 UUR GELEDEN
Tennis
Tennis | Monfils slaat Australian Open over en richt zich volledig op Parijs 2024
GISTEREN OM 16:39