Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | De Minaur rookt Murray op en bezorgt Team Wereld eerste punt

Kevin van Nunen

Geupdate 23/09/2022 om 22:59 GMT+2

Team Wereld staat na de derde partij op het scorebord in de strijd om de Laver Cup. Alex De Minaur was na een lange en spannende partij (5-7 6-3 10-7) te sterk voor Andy Murray, die het fysiek niet leek te kunnen bolwerken. De Australiër pakte het punt door de match-tiebreak te winnen.

De Minaur is een echte teamspeler en haalt op die momenten het beste in zichzelf naar boven

Foto: Getty Images

Terwijl iedereen in de O2 Arena in afwachting was van de afscheidswedstrijd van Roger Federer, samen met Rafael Nadal, werd het geduld van het publiek flink op de proef gesteld. De eerste set ging in 7-5 naar Murray, maar daar had de Schot wel een kleine anderhalf uur voor nodig.
Het winnen van de eerste zorgde bezorgde Murray geen vleugels, terwijl De Minaur niet bepaald knakte. Het was vooral een kwestie van: hoe langer de wedstrijd duurde, des te meer verschoven de panelen. De speler van Team Wereld speelde steeds vaker dropshots en niet zonder reden; Murray kon het niet meer belopen.

Tips Federer en Nadal helpen niet

De Minaur had door dat Murray het zwaar begon te krijgen en zelfs goedbedoelde tips van Federer, Nadal en de enthousiast coachende Novak Djokovic konden niet voorkomen dat Murray ten onder ging. Strijdend, zoals we van hem zijn gewend, dat wel. Maar strijd en passie was niet genoeg voor de ook alweer 35-jarige.
Na drie partijen op de openingsdag van de Laver Cup is de stand 2-1 voor Team Europa. Bij de vierde partij lijkt het betwiste punt in het niet te vallen, omdat afscheid wordt genomen van Federer. Hij treedt samen met Nadal nog één keer aan in het dubbelspel, waarmee ‘Fedal’ het slotstuk vormt van zijn prachtige loopbaan.

WAAR KIJK JE DE LAVER CUP?

Alle partijen en alle punten tijdens de strijd om de Laver Cup en natuurlijk het afscheid van boegbeeld Federer zie je het hele weekend lang live en exclusief op Eurosport. Wil je geheel reclamevrij kijken? Kies dan voor een stream op discovery+. Het commentaar wordt verzorgd door Kristie Boogert en Abe Kuijl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie