Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Laver Cup | Djokovic hoopt dat rivaliteit met Nadal lang mag duren - “Wil Rafa nog vaak treffen”

Kevin van Nunen

Geupdate 28/09/2022 om 15:03 GMT+2

Na het tennispensioen van Roger Federer zijn van de Big Three nog slechts Rafael Nadal en Novak Djokovic over. De verwachting is dat Nadal en Djokovic uitmaken wie er voorlopig de meeste Grand Slams op zijn naam heeft. Nadal heeft er 22, Djokovic 21. Hij hoopt dat die aantallen nog wat kunnen worden opgekrikt.

Djokovic heeft genoten van Federers vaarwel en wil zelf ook een mooi afscheid

Foto: Getty Images

Het tennis schudde op zijn grondvesten na de aankondiging van Federer dat het tijd werd om met pensioen te gaan. Stiekem wist iedereen dat het moment steeds dichterbij kwam, maar het blijkt ingrijpend als het moment eenmaal daar is. Bij de Laver Cup werd de Zwitser op emotionele wijze uitgezwaaid.
Federer stond te huilen, Nadal hield het niet droog en Djokovic evenmin. De Serviër spoedde zich vervolgens naar Tel Aviv om onderdeel te zijn van een volgende laatste dans. Die van Yoni Erlich. De Israëliër won samen met Djokovic eerder een titel in het dubbelspel, vandaar.
picture

Laver Cup | Federer en Nadal laten tranen vrije loop tijdens optreden Ellie Goulding

Australian Open 2023

Vervolgens gaat het vizier van Djokovic weer op zijn eigen loopbaan, als hij hoopt na Wimbledon 2022 nog meer Grand Slams aan zijn totaal toe te voegen. Dan moet hij in 2023 wel toestemming krijgen om af te reizen naar Australië en de Verenigde Staten, voor de Australian Open en US Open. Dat zat er nu niet in.
Misschien komt de 35-jarige Djokovic die kansen aan het einde van de rit wel tekort, maar voorlopig wil hij van geen ophouden weten. Verder hoopt hij dat Nadal (36) nog een tijdje actief blijft. “De rivaliteit die wij samen hebben, is heel speciaal. Veel vaker dan andere directe rivalen stonden wij tegenover elkaar en ik hoop dat er nog meer ontmoetingen volgen. Het is leuk voor onszelf, tennisfans en sportliefhebbers.”
picture

Laver Cup | Volop tranen bij Federer, vrouw Mirka, de kinderen en zijn ouders

Afscheid als Federer

Djokovic hoopt dat hij later op soortgelijke wijze als Federer afscheid kan nemen, als voor hem het moment aanbreekt om zijn racket op te bergen. “Ik vond het allemaal erg aangrijpend, bijzonder en emotioneel”, blikt hij terug op enkele speciale dagen in Londen. “Het was prachtig om Rogers familie en kinderen te zien. Ik werd er zelf ook emotioneel van.”
“En het heeft me aan het nadenken gezet. Hoe komt mijn eigen afscheid eruit te zien? Los van mijn familie en enkele andere belangrijke mensen in mijn leven… weet ik nu zeker dat ik ook mijn rivalen erbij wil hebben als ik stop. Het feit dat we compleet waren, maakte het veel belangrijker en groter.”
picture

Laver Cup | Djokovic emotioneel bij afscheid Federer - "Vooral toen ik zijn kinderen zag huilen"

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je ook in 2023 aan het juiste adres op de kanalen van Eurosport. Alle punten van alle partijen tussen alle Grand Slams komen voorbij. Wil je echt geen bal missen Kies dan voor een abonnement op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie