Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Libema Open | Botic van de Zandschulp meldt zich af wegens aanhoudende voetblessure

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 07/06/2023 om 17:02 GMT+2

Botic van de Zandschulp komt niet in actie op het Libema Open. De nummer één van Nederland speelt sinds zijn verloren finale in München met een ei op zijn voet en hij kan daardoor niet optimaal bewegen over de baan. Van de Zandschulp ging vorige week nog roemloos ten onder in de eerste ronde van Roland Garros.

WIMBLEDON | VAN DE ZANDSCHULP WEET WEER GEEN SET TE WINNEN TEGEN ONGENAAKBARE NADAL

Van de Zandschulp gaf na zijn verloren openingswedstrijd op Roland Garros al aan dat hij voorlopig niet meer zou spelen. De 27-jarige tennisser zette zijn woorden kracht bij met zijn afmelding voor het enige grastoernooi van Nederland. De nummer 31 van de wereld liep 1,5 maand geleden een kneuzing op in zijn voet, doordat hij uit woede ergens tegenaan schopte.
Die woede was zeer begrijpelijk, want Van de Zandschulp miste tegen Holger Rune vier matchpoints in de finale van München. Hij leidde de derde set met 5-2 40-15, maar moest in de tiebreak toch het onderspit delven tegen de grillige jonge Noor. Het is de vraag of Van de Zandschulp überhaupt nog een grastoernooi speelt voordat Wimbledon vanaf 3 juli van start gaat.
picture

WImbledon | Met deze twee fantastische punten breakt Van Rijthoven Djokovic

Nederlanders

Het Libema Open kreeg twee dagen geleden ook al een tegenslag te verwerken, want titelverdediger Tim van Rijthoven meldde zich af. Van Rijthoven heeft nog te veel last van een elleboogblessure. Tallon Griekspoor en Gijs Brouwer zijn vooralsnog de enige Nederlanders die meedoen aan het hoofdtoernooi, maar een Alec Deckers zou zomaar het kwalificatietoernooi kunnen doorkomen.
picture

Wimbledon | Djokovic zegeviert ten koste van Kyrgios voor de zevende keer op heilig gras

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie