Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Libema Open | Volgende afmeldingen in Rosmalen – Svitolina, Auger-Alliassime en Cilic zeggen af

Yannick Wezenbeek

Gepubliceerd 09/06/2023 om 13:54 GMT+2

Een volgende domper voor het Libéma Open. Elina Svitolina heeft zich afgemeld voor het grastoernooi in Rosmalen. De afmelding volgt nadat eerder ook al Nederlanders Van de Zandschulp en Van Rijthoven zich afmeldde. Ook wereldtoppers als Auger-Alliassime en Cilic lieten verstek gaan. Pattinama-Kerkhove is de vervanger voor Svitolina.

Roland Garros | Elina Svitolina en Raemon Sluiter naar kwartfinale na sensationele zege

Vorig jaar was een droomeditie voor het Libéma open. Een finale tussen Tim van Rijthoven en Daniil Medvedev. De underdog won en het werd een waar sprookje. Dit jaar kent het toernooi voordat de eerste bal is geslagen vooral tegenslag.
De titelverdediger moest het toernooi laten schieten wegens een blessure en ook Botic van de Zandschulp gaf na Roland Garros aan een pauze in te lassen.
picture

Roland Garros | Trotse Raemon Sluiter in tranen om Elina Svitolina – “Ik geef heel veel om haar”

Wildcard

Halvefinalist van vorig jaar Felix Auger Aliassime is geblesseerd net als Marin Cilic. Zij moeten ook het toernooi in Rosmalen aan zich voorbij laten gaan. Niet veel later kwam daar de vrouwelijke sensatie van Roland Garros dit jaar bij.
Elina Svitolina heeft zware weken achter de rug. In overleg met haar coach Raemon Sluiter heeft ze besloten niet deel te nemen aan het ATP toernooi in Noord-Brabant. Haar vervangster is wel een Nederlandse. Lesley Pattinama-Kerkhove mag via een wildcard meedoen. Vorig jaar strandde ze nog in de kwalificaties, maar wie weet wacht voor haar een nieuw sprookje net als Van Rijthoven.
Overigens maakt één naam veel goed bij het Libéma Open. Want Venus Williams is al aangekomen in Rosmalen om daar te gaan strijden voor de titel.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie