Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Griekspoor stijgt naar hoogste notering op wereldranglijst na zege in Rosmalen

Maurits ten Kate

Geupdate 19/06/2023 om 10:22 GMT+2

Na zijn fantastische zege op de Libema Open is tennisser Tallon Griekspoor gestegen naar zijn hoogste notering ooit op de wereldranglijst. De geboren Haarlemmer bezet na het winnen van zijn tweede ATP-titel nu de 29e plek en is daarmee ook zo goed als zeker van een plaatsing op Wimbledon, dat over twee weken van start gaat.

Tallon Griekspoor met de schaal.

Foto: Getty Images

Hiervoor was de 34e plek die Griekspoor in april behaalde de beste positie waar hij ooit op heeft gestaan. Door de 250 punten die hij vergaart door de winst in Rosmalen stijgt de Nederlander maar liefst negen plekken, van plek 38 naar plek 29.
Door die zege is hij nu zo goed als zeker van plaatsing op Wimbledon. De hoogste 32 spelers verdienen een geplaatste status op het heilige gras in Londen en dat heeft een aantal grote voordelen.
Zo kan Griekspoor in de eerste twee rondes geen andere geplaatste speler tegenkomen. Een weerzien met Carlos Alcaraz in de tweede ronde zoals vorig jaar is dus uitgesloten.
picture

Wimbledon | Samenvatting van partij waarin Alcaraz net een beetje beter is dan Griekspoor

Tiafoe

Voor de rest is er niet heel veel veranderd op de wereldranglijst. In de top-10 gebeurde vrij weinig, behalve dat Frances Tiafoe na zijn zege op het gras van Stuttgart nu voor het eerst in zijn loopbaan de top-10 is ingekomen.
Los van Griekspoor was het niet een beste week voor de andere Nederlanders. Door het niet meedoen in Rosmalen zakte Botic van de Zandschulp zeven plaatsen. De Veenendaler bezet nu de 41e plek.
Jordan Thompson, de verliezend finalist in Rosmalen, is de grootste stijger van de week. Hij gaat van plek 103 naar plek 76 en stijgt dus 27 plekken. Ook de Hongaren Fabian Marozsan (113 naar 91), Marton Fucsovics (86 naar 66) en de Duitser Dominic Koepfer (95 naar 84) beleefden net als Griekspoor een topweek.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie