Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Tallon Griekspoor bereikt finale in Rosmalen – kan Tim van Rijthoven opvolgen als winnaar

Matthijs Klerkx

Geupdate 17/06/2023 om 22:00 GMT+2

Tallon Griekspoor heeft de finale bereikt van de Libéma Open 2023 in Rosmalen. De Nederlander versloeg Emil Ruusuvuori, in de finale wacht Jordan Thompson. Vorig jaar won Tim van Rijthoven het toernooi dat gespeeld wordt op gras.

Tallon Griekspoor won vorige week nog in Rosmalen

Foto: Eurosport

Na de winst op de als vierde geplaatste Australiër Alex De Minaur lag de weg naar de finale open voor de 26-jarige speler, die zich bij een finaleplaats zeker wist van een career high: de 33ste plaats op de ATP-ranking.
Daarvoor moest wel ‘even’ de Finse Emil Ruusuvuori opzij worden gezet. Griekspoor brak meteen door de service van de Fin, die daarna nog een paar keer aandrong om terug te breken. Dit lukte niet, de eerste set ging met 6-4 naar de geboren Haarlemmer.
In de tweede set probeerde de beul van Jannik Sinner in de kwartfinales terug te komen, maar Ruusuvuori maakte zijn enige setpunt niet af. Toen hij vervolgens zijn eigen servicegame weggaf, was het even later raak voor Griekspoor: 7-5.
Zondag kan hij Tim van Rijthoven als toernooiwinnaar opvolgen. Dan moet hij wel zien af te rekenen met de Australiër Jordan Thompson. Hij versloeg landgenoot Rinky Hijikata.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie