Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Miami | Aryna Sabalenka verliest in derde ronde van Kalinina - emoties nemen overhand

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 24/03/2024 om 07:24 GMT+1

Het bijzondere optreden van Aryna Sabalenka op de Miami Open blijft beperkt tot de derde ronde. De tweevoudig winnares van de Australian Open verloor in drie sets van Anhelina Kalinina. Direct na het matchpoint namen de emoties bij Sabalenka de overhand. Ze sloopte haar racket en vertrok van de baan zonder Kalinina de hand te schudden.

Miami | Sabalenka wint haar eerste wedstrijd vier dagen na overlijden ex-vriend

Het heeft er alle schijn van dat die emotionele uitbarsting verklaarbaar is. Sabalenka werd eerder deze week opgeschrikt door het bericht dat haar voormalig levenspartner, olympisch ijshockeyer Konstantin Koltsov (42 jaar), plotseling om het leven was gekomen. De Belarusissche liet een korte verklaring uitgaan, waarin ze aangaf dat haar hart gebroken was.
Desondanks besloot Sabalenka gewoon te spelen tijdens het Masters-toernooi. Wat in Miami wellicht hielp, was dat ze volop steun kreeg van goede vriendin Paula Badosa, tegen wie ze ook nog eens haar eerste wedstrijd speelde. Die partij won Sabalenka in twee sets.

Emotionele achtbaan

Tegen Kalinina was Sabalenka – wederom gekleed in het zwart – haarzelf niet, hoewel ze nog sterk terugkwam in de tweede set. Die lijn kon ze echter niet doortrekken in set drie. Sabalenka verloor met 4-6 6-1 1-6 en sloopte vervolgens haar racket, waarna ze van de baan vertrok zonder haar opponente te feliciteren.
Normaal vertoont Sabalenka zulk gedrag niet op de baan, wat doet vermoeden dat de emotionele achtbaan waar ze middenin zit, er echt niet om liegt. Binnen de tenniswereld heerst dan ook begrip, waar normaal sprake zou zijn van ophef als zoiets gebeurt.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie