Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | Nadal realistisch over zijn kansen - "Niet 100% fit, maar kan wel spelen"

Maurits ten Kate

Geupdate 25/04/2024 om 13:47 GMT+2

Rafael Nadal speelt deze week voor de laatste keer het Masters-toernooi van Madrid. Helemaal klaar voor de strijd in de Spaanse hoofdstad is de 22-voudig Grand Slam-kampioen niet, maar omdat het hoogstwaarschijnlijk het laatste jaar is dat de Spanjaard kan deelnemen, gaat hij er alles aan doen om goed aan de start te verschijnen.

Madrid | Nadal realistisch over zijn kansen - "Niet 100% fit, maar kan wel spelen"

Vorige week speelde Nadal nog in Barcelona, waar hij in de tweede ronde geklopt werd door Alex Di Minaur. Zeker tegen de Australiër zag Nadal er niet altijd al te fit uit.
"Met mijn mentaliteit zou ik niet weten of ik morgen moet spelen, maar het is Madrid, dus we gaan ervoor. Maar ondanks alles betekent dat niet dat ik de komende week iets opgeef. Het is een proces en ik weet niet wat er kan gebeuren. Ik ga het proberen, zoals ik altijd heb gezegd ", aldus de Spanjaard.
Nadal speelt vandaag tegen de Amerikaan Darwin Blanch, de nummer 1028 van de wereld. De Spanjaard was vijf keer de sterkste in Madrid. De laatste keer dat Nadal in de Spaanse hoofdstad won was in 2017.

Roland Garros

Wat betreft zijn mogelijke aanwezigheid op Roland Garros was Nadal niet erg positief. "Ik ga al het mogelijke doen om mezelf de kansen te geven om te proberen daarbij te zijn. Als Roland Garros vandaag zou zijn, zou ik waarschijnlijk niet de baan op gaan", zei de Spanjaard.
"Niet alles staat of valt met Roland Garros, er staan ​​Olympische Spelen in het verschiet, en er zijn verschillende formats waarin ik zou kunnen spelen waar ik enthousiast over zou kunnen zijn."
"Dit is de realiteit. Wat mij naast winnen gelukkig maakt, is mijn uiterste best doen, ongeacht de situatie. Maar als Roland Garros morgen op het programma zou staan, zou ik waarschijnlijk niet meedoen", aldus een realistische Nadal.
picture

Barcelona | Tegen De Minaur is Rafael Nadal vrij kansloos – Australiër wint met 7-5, 6-1

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Als toetje komt daar dit jaar Paris 2024 en dus de strijd om olympisch goud nog eens bovenop! Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij via discovery+. Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie