Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | “Ik doe de volgende keer een dutje tijdens een discussie” - Holger Rune

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 02/05/2023 om 13:50 GMT+2

De wedstrijd tussen Holger Rune en Alejandro Davidovich Fokina zorgde voor veel commotie. Het meest opmerkelijke moment vond plaats toen Rune een balafdruk uitveegde, terwijl daar nog een discussie over was. Rune werd vanaf dat moment de hele partij uitgejoeld door het Spaanse publiek. De Deen gaf inmiddels een reactie op het bijzondere voorval.

Tennis | Umpire geeft Rune vaderlijk advies na uitvegen balafdruk en ruzie met publiek

Rune is pas net twintig jaar geworden, maar je zou al bijna een boek over hem kunnen schrijven. Het tennistalent komt erg vaak in opspraak en zo ook in zijn derderondepartij van het Masters-toernooi in Madrid. Rune sloeg zijn tweede service volgens het Hawk-Eye-systeem op de lijn en Davidovich Fokina sloeg zijn return mis. Weinig discussie over mogelijk zou je zeggen?
Davidovich Fokina zag de bal echter duidelijk uit en hij toonde ook een balafdruk die dit aangaf. De 23-jarige Spanjaard haalde de supervisor op de baan, want Hawk-Eye had het fout. De supervisor vertelde vervolgens tegen Fokina meerdere malen dat ze het systeem moeten volgen. Het duurde Rune allemaal wat te lang en hij veegde de balafdruk uit. Dit ontglipte het publiek niet.

Publiek

Het publiek keerde zich tegen Rune en bij elk punt werd hij uitgefloten. Zelfs tussen een eerste en tweede service werd er naar de Deen geschreeuwd. Het enfant terrible raakte duidelijk geïrriteerd en verloor na meer dan drie uur tennissen de wedstrijd. Rune gaf op zijn sociale media uitleg over het incident.
“Er is veel gesproken over het slechte gedrag van de Spaanse fans. Het publiek begreep tijdens de wedstrijd niet wat er gebeurde. Je kunt namelijk niet tegen Hawk-Eye ingaan en dat is de regel. Het duurde erg lang voordat de umpire en supervisor dit konden uitleggen aan mijn tegenstander.”
“Ze namen niet de moeite om dit ook bij het publiek aan te geven. Ik doe de volgende keer een dutje als ze gaan discussiëren. Ik heb persoonlijk niks tegen de Spaanse mensen en ik kijk ernaar uit om weer in Madrid te spelen”, aldus Rune.
picture

Roland Garros | Brullende Rune stuurt moeder weg van tribune halverwege derde set

Advies

Rune kreeg nog vaderlijk advies van umpire Carlos Bernardes: “Als je dit soort dingen doet, weet je dat je het publiek tegen je krijgt. Dat wordt alleen maar erger. Als je je gewoon focust op het tennis is er niks aan de hand.”
Rune zocht nog kort de discussie met Bernardes, maar die gaf aan slechts advies te willen geven. “Ik probeer je alleen maar te helpen. Ik heb ervaring en het wordt heel lastig tennissen als ze tegen je zijn. Je haalt die afdruk weg en dat is gewoon onnodig.”
De Deen verloor zijn partij tegen de Spanjaard met 7-6(1) 5-7 7-6(5). Dit zorgde uiteraard voor uitzinnige vreugde bij het thuispubliek.
picture

US Open | “Ben je gek geworden” - Enfant terrible Rune maakt ruzie met umpire

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie