Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Madrid | “Weet niet wat ik moet doen om weer fit te worden” - Rafael Nadal stelt rentree opnieuw uit

Kevin van Nunen

Geupdate 20/04/2023 om 11:54 GMT+2

Rafael Nadal heeft geen idee wanneer hij weer fit is. De gravelkoning dacht zes tot acht weken te moeten herstellen van een heupblessure, maar die tijdspanne is inmiddels ruimschoots verstreken. Ondanks verwoede pogingen om weer fit te worden, blijft Nadal kwakkelen. “De realiteit leert dat de situatie anders is dan gehoopt.”

AusOpen | Rafael Nadal raakt geblesseerd in zijn partij tegen Mackenzie McDonald, maar geeft niet op

Nadal liep een heupblessure op tijdens zijn partij in de tweede ronde van de Australian Open, het enige toernooi waarop hij in 2023 in actie kwam. Als titelverdediger weigerde hij tegen Mackenzie McDonald op te geven, waarna beelden volgden van een trieste aftocht. Nadals familie was in tranen en bij hemzelf scheelde het ook niet veel toen hij door de catacomben strompelde.
Het stellen van de diagnose was tevens het startsein om te werken aan herstel, waarmee Roland Garros direct het grote, nieuwe doel werd. Hoe haalbaar dat blijkt, is de vraag. De laatste weken is het nieuws uit kamp-Nadal niet best. Hij moest zich afmelden voor de graveltoernooien in Monte Carlo en Barcelona.

Roland Garros

Daar komt nu een afmelding voor Madrid bovenop, plus een uitgebreide boodschap van Nadal. Moraal van het verhaal? “Ik weet niet wanneer ik weer fit ben”, aldus de 36-jarige, die de laatste jaren volop worstelt met blessures. Telkens wist hij zich weer op te richten als de Grand Slams op het programma staan, maar met Roland Garros nog slechts een maandje weg, begint de situatie penibel te worden.
“Ik volg alle medische richtlijnen, maar de genezing verloopt niet zoals verwacht”, geeft Nadal aan via een update op Instagram. “Voor herstel stond een periode van 6 tot 8 weken, maar de teller staat nu alweer op 14. De ene na de andere week gaat voorbij en de situatie wordt er niet beter op, met als gevolg dat ik toernooien mis veel voor mij betekenen.”
picture

AusOpen | Nadal schrijft na dik vijf uur tennis historie met winst 21ste Grand Slam

Behandeling helpt niet

“Mijn blessure is nog altijd niet genezen en ik kom er maar niet achter wat ik moet doen om het op te lossen. Ik heb de training hervat, maar we stellen ons programma telkens bij in de hoop op verbetering. Ook proberen we telkens andere vormen van behandeling, maar de realiteit is dat ik niet kan vertellen wanneer ik terugkeer. Ik weet het zelf ook niet. Wist ik het maar. Dit is de huidige stand van zaken…”
Ondanks alles is Nadal nog niet van plan op te geven. “Ik heb geen andere keus dan te blijven proberen. Ik doe er alles aan om alsnog fit te worden om nog enkele toernooien op gravel te spelen. Het ligt niet aan mijn mentaliteit, want zoals altijd geef ik alles. Een knuffel voor jullie allemaal en als ik meer nieuws heb, horen jullie het gelijk.”
picture

Roland Garros | Gravelkoning Nadal doet het gewoon weer - veertiende zege in Parijs een feit!

Uit de toptien

Als gevolg van de blessureperikelen viel Nadal na maar liefst 912 weken uit de toptien op de ATP-ranglijst. Hij staat momenteel veertiende, een positie waarop hij zelden wordt teruggevonden. Of Roland Garros spelen nog een serieuze optie is, moet blijken. Vorig jaar was Nadal in Parijs voor de veertiende keer alweer de beste door in de finale af te rekenen met Casper Ruud.
Vervolgens leek Nadal zelfs op weg naar het winnen van drie Grand Slams op rij, totdat hij tijdens Wimbledon een buikspierblessure opliep. Sindsdien volgen de blessures elkaar snel op.
picture

Wimbledon | Niet-fitte Nadal weet zich in vijf zware sets voorbij Fritz te knokken

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie