Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Gekwetste enkel zorgt opnieuw voor problemen, Griekspoor geeft op in Madrid

Pim Verhoeven

Geupdate 28/04/2023 om 13:28 GMT+2

Tallon Griekspoor is tijdens zijn wedstrijd tegen Jaume Munar in de tweede ronde van het Masters-toernooi in Madrid opnieuw door zijn enkel gegaan. Na een blessurebehandeling probeerde de Nederlander het nog wel, maar na de verloren tiebreak feliciteerde hij zijn tegenstander en bedankte hij de umpire.

Tallon Griekspoor at the Monte Carlo Open

Foto: Getty Images

Griekspoor speelt al langer met een pijnlijke rechterenkel. Er zit op dit moment een afgebroken stukje bot in zijn gewricht. Om dit op te lossen is op termijn een operatie nodig, maar Griekspoor was van plan deze ingreep uit te stellen tot na het gravelseizoen.

Het seizoen

Het seizoen van Griekspoor begon fantastisch. In de eerste maand van het jaar pakte hij zijn eerste ATP-titel in India en hij bereikte de halve finales van het ABN AMRO Open in Rotterdam. De laatste toernooien gaat het echter wat minder met de 26-jarige Nederlander.
In Monte Carlo en Bosnië en Herzegovina verloor Griekspoor direct zijn eerste partij en in Marrakesh bereikte hij wel de kwartfinales, maar hier had hij slechts één wedstrijd voor nodig.

Roland Garros

Eind mei begint Roland Garros. Dus wat voorbereiding betreft had deze blessure niet op een slechter moment kunnen komen.

Zandschulp

Botic van de Zandschulp komt nog wel in actie in Madrid. Hij mag het in de tweede ronde opnemen tegen Aslan Karatsev. Vorige week stond Van de Zandschulp nog in de finale in München maar verloor deze, ondanks vier matchpoints, van Holger Rune.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie