Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tennis | Advies voor nieuw enkelblessure Tallon Griekspoor: twee à drie weken rust

Pim Verhoeven

Geupdate 02/05/2023 om 10:39 GMT+2

Tallon Griekspoor moet de komende twee à drie weken rust houden. Tijdens het Masters-toernooi van Madrid ging de nummer 34 van de ATP-ranking door zijn al langer gekwetste rechterenkel. Uit het medische onderzoek is nu gekomen dat hij een scheur heeft opgelopen in het kapsel bovenop de voet en een klein scheurtje in de binnenband van de enkel.

AusOpen | Griekspoor sterkste in Nederlands onderonsje met Van de Zandschulp

De rechter enkel van Griekspoor is al een langere tijd een pijnpunt. De nummer 34 van de ATP-ranking ging eind maart tijdens een training door zijn enkel en ondanks een los stukje bot kon hij wel blijven spelen. Tijdens het Masters-toernooi van Madrid ging Griekspoor wederom door die rechter enkel en kon hij de wedstrijd niet uitspelen.

Twaalf dagen

Nu de diagnose is gesteld is, kunnen ook de toekomstplannen hierop aangepast worden. Ondanks de genoemde twee tot drie weken is deelname aan het Masters-toernooi van Rome niet uitgesloten. Tussen het moment dat Griekspoor door zijn enkel is gegaan in Spanje en de start van het toernooi in Rome zitten twaalf dagen.

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie