Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ATP Montpellier | Boze Alexander Bublik slaat drie rackets achterelkaar stuk

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 09/02/2023 om 11:04 GMT+1

Alexander Bublik was bepaald niet blij met zijn vroege uitschakeling in het Open Sud de France, het ATP-toernooi in Montpellier. De 25-jarige Kazach sloeg in de beslissende tiebreak tegen Grégoire Barrère, bij een 6-0 achterstand, maar liefst drie rackets achterelkaar stuk.

Alexander Bublik rompiendo una raqueta en su duelo ante Barrere en Montpellier.

Foto: SNTV

Na zes verloren punten op rij sloeg Bublik zijn racket meerdere malen hard tegen de grond. Het leek of hij daarna een nieuwe ging pakken om verder te spelen, maar hij zette zijn woede-uitbarsting nog even door. Langs de kant sloeg hij ook racket twee en drie kapot. Het publiek kon zijn actie niet waarderen. Het begon aan een hels fluitconcert in combinatie met boe-geroep.

Bublik verloor de partij in de eerste ronde in Montpellier in drie sets: 6-4, 6-7 (14) en 7-6 (3). Een flinke teleurstelling voor hem, zeker omdat hij vorig jaar het toernooi had gewonnen.

Dramatische start van 2023

Mogelijk kwam voor het matchpoint van Barrère al zijn frustratie van de afgelopen weken eruit. Bublik is immers dramatisch begonnen aan 2023. Hij verloor zijn beide partijen in de United Cup en vervolgens vloog hij er direct uit in de ASB Classic.
Ook op de Australian Open viel Bublik tegen. Hij verloor in de eerste ronde na vijf sets van Alejandro Davidovich Fokina. Gedurende zijn partij maakte hij maar liefst vijftien dubbele fouten. Tot overmaat van ramp leed hij ook twee nederlagen in de Davis Cup.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie