Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Nadal feliciteert Djokovic – “23 was een paar jaar geleden ondenkbaar”

Dave Kornuyt

Geupdate 11/06/2023 om 22:01 GMT+2

Novak Djokovic schreef zondagmiddag geschiedenis door de eerste tennisser te worden die 23 Grand Slams won in zijn carrière. Tot voor kort deelde hij het record van 22 met Rafael Nadal. De Spanjaard was wegens een blessure niet aanwezig op Roland Garros en feliciteerde zijn concurrent via Twitter met zijn prestatie.

Novak Djokovic of Serbia and Rafael Nadal of Spain pose for a photograph at the net before theit match on Court Philippe Chatrier during the singles Quarter Final match at the 2022 French Open Tennis Tournament at Roland Garros on May 31st 2022 in Paris,

Foto: Getty Images

“Gefeliciteerd met deze mijlpaal”, stuurde Nadal de wereld in richting Djokovic. “Een paar jaar geleden was 23 nog ondenkbaar en jij hebt het gedaan. Geniet ervan met je familie en je team.”
Tot voor kort deelde Nadal het record van 22 met Djokovic, maar hij zag zijn rivaal voor de televise zijn 23ste titel winnen. Door een blessure was de Spanjaard zelf afwezig op Roland Garros en het zal nog even duren voordat hij weer op de baan staat. Al zal Nadal er alles aan willen doen om de stand weer gelijk te trekken.

GOAT

Djokovic overklaste Ruud in de finale van Roland Garros in straight sets op weg naar zijn 23ste Grand Slam-overwinning. De Serviër won voor de derde keer in Parijs. Daarnaast won hij tien keer de Australian Open, zeven keer Wimbledon en drie keer de US Open.
Om ook de titel 'gravelkoning' af te pakken van Nadal is Djokovic overigens nog even bezig. De Spanjaard won al veertien keer in de Franse hoofdstad, dus dat record heeft hij nog jarenlang in handen.
picture

Roland Garros | Bekijk in samenvatting hoe Djokovic zijn 23ste Grand Slam verovert

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie