Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Kijk live naar finale bij de mannen tussen Novak Djokovic en Casper Ruud

Kevin van Nunen

Gepubliceerd 10/06/2023 om 21:31 GMT+2

Er staat zondag in de finale van Roland Garros een afspraak gepland met de tennisgeschiedenis. Maar voor wie, wordt het Novak Djokovic of Casper Ruud? Djokovic vindt zijn naam al op heel wat plekken terug, maar wil zo graag zijn 23ste Grand Slam winnen en Ruud hoopt eindelijk te winnen in zijn derde finale. Kijk vanaf 14:30 uur live naar de finale op Eurosport of stream reclamevrij op discovery+.

Roland Garros | Was kramp Alcaraz de ‘schuld’ van Novak Djokovic? – “Carlos rende te veel”

Toevalligerwijs speelde zowel Djokovic als Ruud een halve finale die veel gemakkelijker verliep dan gedacht. Djokovic was na ruim twee sets in feite al klaar omdat Carlos Alcaraz volledig in de kramp schoot en daarna nog slechts één game won. Hij zwaaide toen al enige tijd figuurlijk met de witte vlag.
Ook voor Ruud viel de halve eindstrijd alles mee. Er werd een misschien wel vijf uur durende twist met Alexander Zverev voorspeld, maar getuige de bandage om zijn bovenbeen was ook Zverev niet helemaal fit en zo kon het gebeuren dat de derde set zelfs een bagel opleverde en dus in 6-0 eindigde.
picture

Roland Garros | Novak Djokovic wint droomduel van geblesseerde Carlos Alcaraz

Zelfs Djokovic kan last hebben van zenuwen

Hopelijk betekent het feit dat Djokovic en Ruud fit aan de finale kunnen beginnen dat het niveau hoog ligt en we prachtige rally’s en punten gespeeld zien worden. Dat hoort er ook wel een beetje bij, als er op het Parijse gravel een afspraak met de geschiedenisboeken staat gepland op de laatste zondag van Roland Garros.
De winnaar van de finale tussen Djokovic en Ruud krijgt een cheque ter waarde van 2,3 miljoen euro. De verliezer krijgt nog altijd de helft uitgekeerd, namelijk 1,2 miljoen euro. Het wordt interessant om te zien wie zijn zenuwen het best in bedwang houdt, want op eerdere momenten van grote importantie heeft zowel Djokovic als Ruud laten zien het gevoel niet helemaal te kunnen uitschakelen.
picture

Roland Garros | “Proberen ervan te genieten” – Casper Ruud bereikt twee jaar op rij finale

Idool Nadal won al in spelerstunnel

Zo verloor Ruud vorig jaar kansloos van zijn idool Rafael Nadal en die nederlaag leeg al in de catacomben gestalte te krijgen, toen Nadal nog een laatste warming-up deed en hijzelf in stilte stond af te tellen tot hij de baan mocht betreden. Djokovic op zijn beurt kon het net niet waarmaken toen hij tijdens de US Open van 2021 opging voor zijn Calendar Grand Slam. Hij verloor in drie sets en was in tranen… bij een gamewisseling.
De kans is aanwezig dat er zondag tranen van geluk worden gehuild, maar door wie en wordt het evenwicht van 22-22 verbroken of tennist Ruud zich in het illustere rijtje van Grand Slam-winnaars?
picture

Roland Garros | Waarom is Djokovic zo goed in tiebreaks?

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie