Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Wilander over toekomst Djokovic - “Hij is nog lang niet klaar”

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/06/2023 om 22:11 GMT+2

Volgens Mats Wilander is Novak Djokovic ondanks het winnen van zijn 23ste Grand Slam op Roland Garros nog lang niet van plan om te stoppen. De Zweedse oud-toptennisser en Eurosport-expert vindt dat we niet al te veel naar het verleden moeten kijken, maar juist naar de toekomst. “Waar stopt het, hij is nog lang niet klaar”, zegt hij.

Roland Garros | Wilander over toekomst Djokovic - “Hij is nog lang niet klaar”

Wilander denkt dat Djokovic pas in 2026 of 2027 op zal houden met tennissen. “De komende toernooien start hij telkens als favoriet. Ik denk ook dat hij ook een Calendar Slam wil.”
In een Calendar Slam wint een tennisser alle vier de Grand Slam-toernooien die in het jaar gehouden worden. Drie keer was Djokovic er dichtbij: in 2011, 2015 en 2021 won hij drie van de vier Grand Slam-toernooien. In 2021 won hij alleen de US Open niet, waardoor hij heel dichtbij de Calendar Slam was.
picture

Roland Garros | Djokovic schrijft historie met winst Grand Slam 23 - lost Nadal af als recordhouder

Altijd focus bij Djokovic

Niemand anders zou het volgens Wilander volhouden dan de Serviër. Dat komt door hoe hij in het leven staat. “Hij blijft altijd gefocust op het heden. Niemand zou dat kunnen, maar hij wel. Hij kijkt niet zoveel naar het verleden of naar de toekomst.”
Tim Henman denkt dat het ook te maken heeft met zijn speelschema. Voor de Serviër staat alles in het teken van de Grand Slams, waardoor hij minder wedstrijden speelt en fitter blijft, denkt Henman. “Zijn hele carriere zet hij in het teken van die vier toernooien. Alles in zijn voorbereiding is daarop gericht.”
picture

Roland Garros | Djokovic viert als 23-voudig kampioen feest met familie op de tribune

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie