Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Hsieh en Wang winnen finale dames dubbelspel na kansloze eerste set

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 11/06/2023 om 14:34 GMT+2

Su-Wei Hsieh en Xinyu Wang hebben het vrouwendubbeltoernooi op Roland Garros gewonnen. De dames uit Taiwan en China versloegen in de finale het als tiende geplaatste Amerikaans-Canadese duo Taylor Townsend/Leylah Fernandez in drie sets. 1-6 7-6(5) 6-1

Roland Garros | Hsieh en Wang winnen finale na kansloze eerste set

Het zag er in de eerste set niet naar uit dat de Aziaten uiteindelijk aan het langste eind zouden trekken. Townsend en Fernandez waren een stuk sterker dan Hsieh en Wang. Met name Townsend domineerde op de positie aan het net, waar ze veel ballen gedecideerd volleerde naar de overkant.
Het was al bijzonder dat Hsieh en Wang de finale hadden gehaald. Hsieh had sinds eind 2021, slechts drie toernooien gespeeld. Daarbij kwam ze nooit verder dan de kwartfinale. De Taiwanese stond aan de kant om een blessure te laten genezen. Wang en Hsieh zijn ook een gelegenheidsduo: een keer eerder speelden ze een toernooi samen.

Gelegenheidsduo

In de tweede set konden Wang en Hsieh toch weer terugkomen in de wedstrijd. Ze kwamen al snel een break voor, maar werden later in de set toch weer teruggebroken. Zo leek het erop dat de Noord-Amerikanen toch de sterkste zouden zijn op de belangrijke punten. In de tiebreak viel het alleen niet hun kant op, maar die van Wang en Hsieh.
Met de 37-jarige Hsieh als aanvoerder liep het duo in de derde set uit van Fernandez en Townsend. Uiteindelijk was de derde set een spiegeling van de eerste: nu werd het 6-1 voor Hsieh en Wang.

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie