Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | Rune verslaat Cerúndolo na zinderende slotfase in partij met veel controverse

Menno Waebeke

Geupdate 05/06/2023 om 19:57 GMT+2

Holger Rune heeft zich maandagavond in Parijs geplaatst voor de kwartfinale op Roland Garros. De twintigjarige Deen versloeg de Argentijn Francisco Cerúndolo met 7-6(7), 3-6, 6-4, 1-6 en 7-6(10). Rune had het in bepaalde fases van de partij enorm lastig, maar trok in de beslissende match-tiebreak alsnog aan het langste eind en neemt het in de kwartfinale op tegen de Noor Casper Ruud.

Roland Garros | Rune verslaat Cerúndolo na zinderende slotfase in partij met veel controverse

Holger Rune had zich na overwinningen op Eubanks en Olivieri en een walkover tegen Monfils betrekkelijk eenvoudig geplaatst voor de vierde ronde op Roland Garros, maar trof daarin met de Argentijn Francisco Cerúndolo een echte gravelspecialist. De eerste set ging dan ook gelijk op, maar Rune trok aan het langste eind in de tiebreak.
Cerúndolo besloot echter niet bij de pakken te gaan neerzitten en toonde veerkracht in de tweede set. De huidige nummer 23 van de ATP-ranking wist Rune al vroeg in de set te breken en die minieme voorsprong behield Cerúndolo vrij gemakkelijk. De stand was weer volledig gelijk.

Bizar moment

De derde set kon alle kanten op en een opmerkelijk moment van de umpire had uiteindelijk veel invloed op het verloop van die derde set. Holger Rune liet een bal van zijn tegenstander duidelijk twee keer stuiten, maar de umpire besloot Cerúndolo om onduidelijke redenen te straffen.
picture

Roland Garros | Rune toont zich van slechte kant na curieus moment in derde set, Cerúndolo woest

Rune was duidelijk niet van plan toe te geven dat de bal twee keer op de gravelbaan was gevallen en maakte een punt later van de situatie gebruik om Cerúndolo op een break te zetten. De Argentijn wist Rune even later nog wel terug te breaken, maar uiteindelijk ging de set met 6-4 naar de Deen.

Cerúndolo laat kansen liggen

In de vierde set leek de tank bij Rune plotseling leeg. De twintigjarige schaduwfavoriet bewoog slechter en gaf de set uiteindelijk zelfs met 1-6 weg. Ook in de vijfde en beslissende set leek Cerúndolo de overhand te krijgen. De Argentijn kwam bij een 3-4 stand op 40-0 en kon Rune breken en zo een 3-5-voorsprong pakken.
De 24-jarige tennisser liet zijn tegenstander echter ontsnappen en zo liep de partij uit op een zinderende match-tiebreak. In die beslissende tiebreak kwam Cerúndolo twee keer op een mini-break, maar twee keer verspeelde hij die voorsprong ook direct. Toen Rune even later zijn opponent op een mini-break zette, was het noodlot van Cerúndolo. Rune trok de tiebreak met 10-8 naar zich toe en gaat tegen Casper Ruud spelen om een plek in de halve finale.
picture

Roland Garros | Cerúndolo maakt indruk met aantal prachtige punten tegen Rune

Waar kijk je?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie