Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Roland Garros | “Djokovic was te laat voor de wedstrijd en bood geen excuses aan” - Norrie

Wesley Schreurs

Gepubliceerd 30/05/2023 om 17:56 GMT+2

Cameron Norrie reageerde tijdens Roland Garros op het smash-incident met Novak Djokovic. De Brit begrijpt de ophef niet en is van geen schuld bewust. Norrie kaatst de bal overigens weer terug naar Djokovic, want de Serviër was meer dan tien minuten te laat voor de wedstrijd. De winnaar van 22 Grand Slam-titels zou nog wat extra tijd bij de fysio hebben doorgebracht.

Rome | “Norrie bracht het vuur op de baan en ik reageerde” - Djokovic hard geraakt door smash

Norrie verloor met 3-6 4-6 van Djokovic in de achtste finale van het Masters-toernooi in Rome. Een curieus moment vond plaats, want de Britse nummer één sloeg van dichtbij een smash op Nole. Djokovic was zichtbaar niet blij en raakte steeds meer geïrriteerd door zijn verbaal luidruchtige tegenstander. Hij keek Norrie dan ook niet aan tijdens de snelle handdruk aan het net.
Norrie kan zich niet vinden in de woorden van Djokovic en zegt dat de smash per ongeluk was. “Ik bood meteen mijn verontschuldigingen aan en ik zag hem niet. Ik keek omhoog en sloeg de bal laag naar de grond. Het was een ongelukkig moment en ik zag niet dat hij zich naar het net draaide.”
picture

Buenos Aires | Alcaraz verslaat Norrie en pakt in eerste toernooi 2023 direct hoofdprijs

Kom op

Norrie schreeuwde na ieder gewonnen punt ‘kom op’ en dan ook nog recht in het gezicht van Djokovic. Althans, zo voelde dat volgens de tweevoudig Roland Garros-winnaar. Norrie vertelde: “Ik wilde winnen en zo goed mogelijk strijden als ik kon. Hij is een van de beste spelers ter wereld en ik moest dus mijn uiterste best doen. Ik schreeuwde voor mijn gevoel niet recht in zijn gezicht.”
“Als je recht in iemands gezicht ‘kom op’ gaat roepen en hem probeert gek te maken, dan is dat inderdaad niet goed te praten. Ik deed dit echter niet, maar ik denk wel dat jezelf aanmoedigen bij het spel hoort. Ik houd ervan als tennissers voor ieder punt strijden en zichzelf blijven oppeppen. Je ziet het in alle sporten en dit is de enige keer dat iemand er een probleem van maakt.”
picture

Rolland Garros | Djokovic in drie sets klaar met Kovacevic en gaat naar tweede ronde

Te laat

Djokovic arriveerde meer dan tien minuten te laat op de baan en na een kwartier is diskwalificatie de officiële regel. “Djokovic wilde wat meer tijd bij de fysio en de partij stond gepland om 11:00 uur. We liepen pas rond 11:13 uur richting de baan en ik denk niet dat hij daar enig probleem in zag.”
“Novak heeft zich nooit verontschuldigd tegen mij nadat hij te laat kwam. Ik heb dit nog nooit een speler zien doen. Ongeacht of het een tenniswedstrijd is of niet, je moet op tijd komen voor wat het ook is”, aldus Norrie.
picture

Roland Garros | Qualifier Lucas Pouille zingt Frans volkslied met fans na winst in eerste ronde

Pouille

Norrie kende een heel lastige openingswedstrijd op Roland Garros tegen publiekslieveling Benoît Paire. Norrie draaide uiteindelijk in de vijfde set een 4-2 achterstand om in een 6-4 overwinning. De nummer dertien van de wereld speelt woensdag in de tweede ronde tegen Lucas Pouille. Norrie kan weer op een luidruchtig publiek rekenen, want zijn Franse tegenstander is ook zeer geliefd bij de toeschouwers.
picture

Roland Garros | Wow! Djokovic schreeuwt het uit na gewonnen punt

WAAR KIJK JE?

Voor de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open ben je bij ons aan het juiste adres! Tijdens de Grand Slams zie je alle rally’s, alle mooie punten en alle Nederlanders in actie. Kijk live op Eurosport of stream jouw gewenste partij live via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie