Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Muguruza slacht onthutsend zwakke Sharapova in twee korte sets

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 06/06/2018 om 16:08 GMT+2

Parijs keek enorm uit naar de kwartfinale Garbiñe Muguruza en Maria Sharapova. Maar het duel tussen de oud-winnaressen van Roland Garros werd nooit een meeslepend gevecht.

Garbiñe Muguruza

Foto: Getty Images

Was dat de verdienste van Muguruza? Of juist te wijten aan het zwakke optreden van Sharapova. Meestal ligt de waarheid in het midden, maar op deze bewolkt woensdag aan de Porte d'Auteuil was wel duidelijk waar het antwoord op die vraag te vinden was. Bij Sharapova die twee dagen geleden in de vierde ronde nog mazzel had dat tegenstander Serena Williams haar partij met een blessure opgaf.
Foutenfestival
Geen moment kwam de Russin in haar eigen, dominante spel. Geen moment lukte het haar om Muguruza van links naar rechts te sturen. Sharapova vocht vooral tegen zichzelf en dat openbaarde zich meteen in de eerste game van het kwartfinaleduel. Daarin sloeg de tweevoudig winnares in Parijs al direct drie dubbele fouten en verloor haar eigen opslagbeurt.
Het was de opmaat voor een gigantisch foutenfestival van Sharapova die in totaal 27 onnodige fouten en 6 dubbele fouten sloeg. Ook de andere cijfers waren duidelijk. Slechts 10 winners kwamen er van het racket van de vrouw die normaal gesproken haar tegenstanders de wil oplegt.
Geen set verloren
Maar wie alle aandacht op Sharapova vestigt, doet Muguruza flink tekort. De Spaanse moest in drie voorgaande ontmoetingen telkens het onderspit delven, maar was ditmaal totaal in controle. Net als in haar vorige vier optredens de afgelopen anderhalve week, waarin ze geen set hoefde prijs te geven.
In de halve finale treft de Roland Garros-winnares van 2016 Simona Halep of Angelique Kerber. De andere halve finale bij de vrouwen is een Amerikaans onderonsje tussen Madison Keys en Sloane Stephens.
picture

Hoogtepunten Muguruza versus Sharapova

Nieuw: Roland Garros-abonnement
Roland Garros is elke dag LIVE te zien op Eurosport 1. En natuurlijk ook op de Eurosport Player. Met de Eurosport Player kun je alle wedstrijden, toernooien en rondes op de voet volgen, live en on demand. Altijd en overal.
Nieuw is de ‘Roland Garros-maandpas’: voor € 9,99 kun je elke bal, elke baan, elke speler in Parijs live volgen. Kun je er geen genoeg van krijgen en wil je àlle Grand Slams kunnen zien? Neem dan een Grand Slam-pas (€ 19,99). Dit abonnement is 1 jaar geldig. Dus, wil je letterlijk geen bal missen, ga dan naar eurosportplayer.nl.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Gerelateerde wedstrijden
Advertentie
Advertentie