Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Terugblik dag 11 Roland Garros | Djokovic, Tsitsipas, Kvitova & Kenin naar halve finale

David Avakian

Geupdate 08/10/2020 om 15:09 GMT+2

Het einde van Roland Garros 2020 is in zicht. Alle halve finalisten zijn bekend en nieuwe topaffiches staan paraat, met een mooie mix van nieuwkomers en oudgedienden.

Petra Kvitova

Foto: Getty Images

Aangezien de vrouwen op dag 12 de halve finales afwerken, startten zij op woensdag de tweede kwartfinaledag. Tweevoudig Wimbledonkampioene Petra Kvitova liet wederom een efficiënt optreden zien, ditmaal tegen Laura Siegemund: 6-3 6-3. De als zevende geplaatste Tsjechische, die in 2012 al eens bij de laatste vier stond in Parijs, heeft nog geen set verloren dit toernooi.
picture

Roland-Garros : Highlights | Kvitova - Siegemund

Kvitova’s tegenstandster in de halve finale weet ook hoe het voelt om een Grand Slamtoernooi te winnen. De Amerikaanse Sofia Kenin won immers eerder dit jaar de Australian Open en is ook in Parijs op dreef. Niemand won in 2020 meer wedstrijden op de Grand Slams (15 stuks) dan Kenin. Bij de laatste acht rekende het vierde reekshoofd af met landgenote Danielle Collins: 6-4 4-6 6-0.
picture

Highlights | Danielle Collins - Sofia Kenin

Terwijl met Kenin en Collins twee Grand Slamkampioenes tegenover elkaar staan in de halve finale, zal de andere finaliste komen uit het duel der nieuwkomers tussen Iga Swiatek en Nadia Podoroska. Het tienertalent uit Polen en de relatief onbekende Argentijnse beleven momenteel gelijktijdig hun Grand Slamdoorbraak. Nooit eerder kwam het leuke duo zo ver op een major.
Op dag 12 gaan Swiatek en Podoroska om 15:00 van start op Court Philippe Chatrier, direct gevolgd door Kenin en Kvitova. Bekijk de topduels live via Eurosport en eurosport.nl!
Djokovic & Tsitsipas ontmoeten elkaar in halve finale
Na zijn halve finale op de Australian Open 2019 werd verwacht dat de Griek voortaan mee zou dingen om de grote prijzen. Op Grand Slamtoneel lukte dat nog niet helemaal, tot Roland Garros 2020. Het vijfde reekshoofd is terug bij de laatste vier op een major, door in de kwartfinale op indrukwekkende wijze te winnen van de Russische machine Andrey Rublev: 7-5 6-2 6-3.
picture

Highlights | Andrey Rublev - Stefanos Tsitsipas

De 22-jarige creatieveling ging een jaar eerder nog onderuit in een heroïsch gevecht met Stan Wawrinka in de vierde ronde, maar heeft zich dit jaar in Parijs ijzersterk herpakt. Zijn hoge niveau tot dusver zal hij hard nodig hebben in zijn volgende duel tegen topseed Novak Djokovic, die op zijn beurt vier sets nodig had tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta: 4-6 6-2 6-3 6-4.
picture

Highlights | Novak Djokovic - Pablo Carreno Busta

De Serviër, door naar zijn tiende halve finale bij dit Grand Slamtoernooi, speelde met een tape op zijn nek en werd regelmatig behandeld aan zijn linkerarm. Dat hij niet op de toppen van zijn kunnen speelde was duidelijk. In het meer dan drie uur durende duel stond hij dan ook voor het eerst dit evenement een set af. Zoals gebruikelijk vond de nummer één van de wereld een manier om te winnen en ligt hij goed op koers om Grand Slamtitel nummer 18 te gaan veroveren. In de persoon van Tsitsipas treft Djokovic wel een speler die hem al twee keer heeft verslagen, al stonden zij nooit eerder tegenover elkaar op een Grand Slamtoernooi.
Aan de andere kant van het schema staan Rafael Nadal en Diego Schwartzman oog in oog. De kleine Argentijn won onlangs in Rome van de koning van het gravel en klopte in Parijs Dominic Thiem in vijf sets. De 12-voudig kampioen op Roland Garros zal dus gebrand zijn op revanche.
Zowel Djokovic vs Tsitsipas als Nadal vs Schwartzman staan aanstaande vrijdag op het programma en zijn uiteraard live te zien op Eurosport en eurosport.nl!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie