Roland Garros | Rafael Nadal op verjaardag door naar derde ronde

Eurosport
DoorEurosport

Geupdate 03/06/2021 om 23:43 GMT+2

Rafael Nadal is door naar de derde ronde van Roland Garros. De Spanjaard, die vandaag 35 jaar werd, versloeg in zijn tweede wedstrijd in Parijs de Fransman Richard Gasquet. Het werd 6-0, 7-5 en 6-2.

Rafael Nadal

Nadal begon gelijk dominant aan zijn wedstrijd tegen Richard Gasquet. The King of Clay gaf niks weg en won de eerste set met 6-0. De Spanjaard denderde vrolijk door in de tweede set en wist zijn tegenstander al gauw te breaken. Bij een 5-2 voorsprong kreeg Nadal een setpoint op de servicegame van Gasquet, maar de Fransman wist de game toch nog om te buigen.
Bij een 5-3 stand in het voordeel van Rafael Nadal deed Richard Gasquet dan eens iets terug. De 34-jarige Fransman wist Rafael Nadal te breaken en bracht de stand weer terug tot 5-5. Op de volgende servicegame van Nadal leek de Fransman kansen op nog een break te krijgen, maar de nummer 3 van de wereld bleef scherp en trok de set met 7-5 toch naar zich toe. Gasquet verweerde zich aan het begin van set 3 nog kranig, maar na een 2-2 stand nam Nadal de controle weer volledig over. Het eindigde in 6-0, 7-5 en 6-2.
In de volgende ronde treft Rafael Nadal de Brit Cameron Norrie. Norrie versloeg eerder vandaag de Zuid-Afrikaan Lloyd Harris in zijn tweede ronde van het toernooi.